Vali, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile

Vali, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile buluştu


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcileri ile bir araya geldi.
     Memur-Senin ev sahipliğinde Elmacıoğlu Restorantta düzenlenen buluşmaya Vali Yılmazın yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk ile 60a yakın Sivil Toplum Kuruluşunun (STK)temsilcisi katıldı.
     Toplantıda konuşan Vali Yılmaz, idare anlayışı olarak STKlardan bir farkları olmadığını, çeşitli sorumlulukları olduğunu söyledi.
     Bu sorumlulukları yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Yılmaz, Herkes görevini iyi yaparsa toplum olarak daha iyi yerlerde oluruz. Kapımız ve gönlümüz herkese açık, karşımızdakine insan olarak bakıyor, öyle değerlendiriyoruz. Herkes böyle bakarsa hiçbir problem kalmaz. Kim olursa olsun 24 saat bu milletin hizmetindeyiz dedi.
     STKlarla işbirliği içinde olduklarını ifade eden Vali Yılmaz, Peygamberler bile hizmetleri tek başlarına yapmamışlar. İçinde yaşadıkları toplumla birlikte yapmışlardır. Hizmetler bürokratlar, sivil toplum kuruluşları, siyaset kurumu gibi kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılmalıdır. Daha iyi hizmet için herkesi veya çoğunluğu ilgilendiren hizmetlere öncelik verilmesi gerekir diye konuştu.
     Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan ise, millet ve devlet kaynaşmasını gerçekleştirmek için bu buluşmayı düzenlediklerini dile getirdi.
     STKların demokrasinin gelişmesindeki yerine dikkati çeken Kalkan, şunları kaydetti:
     Demokratikleşme ve bilgi toplumu yapılanmasının giderek evrensel boyutlara taşındığı, hoşgörü, insan hakları ve eşitlik ilkelerine yönelik duyarlılığın hat safhaya ulaştığı küçük bir dünyada yaşamaktayız. Özellikle son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde sağlanan atılımlar, bilginin paylaşımı ve bilgilenme süreçlerinde sağlanan gelişmeler dikkat çekici. Dünya bilgi ve insan hakları çağını yaşamakta, bireyin özgürleşmesi ve çoğulculuk hızla yeni boyutlar kazanmakta. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları anlayışı ülkelerin gelişmişlik ölçütleridir. Demokratik bir sistem kurabilmek için toplumun değişik kesimlerinin örgütlenmesi bir zorunluluktur. Bunun için sivil toplum örgütlerinin varlığı kaçınılmazdır. Demokrasinin etkili olabilmesi, sivil toplum örgütlerinin varlığına bağlıdır.
     Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri sözcüsü Ahmet Taş da, Kayseride sivil toplum örgütlerinin 30 yıllık geçmişi olduğunu ancak son yıllarda daha da güçlendiğini, bunun da önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.
     Yemeğin ardından dua yapılırken, Kayseri Gönüllü Kültür Teşekkülleri temsilcilerinin istek, dilek ve temennilerini dile getirmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Vali, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER