Vali Balkanlıoğlu, yeni Valilik binasındaki çalışmaları

Vali Balkanlıoğlu, yeni Valilik binasındaki çalışmaları yerinde inceledi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Kent Meydanı projesi kapsamında mevcut Afyonkarahisar Valilik binasının yıkılacak olması nedeniyle, Valilik birimleri eski Belediye binasına taşınacak.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, yeni Valilik binasındaki gerekli tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.
     Binadaki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Vali Balkanlıoğlu, eski belediye binasının, yeni Valilik binasına çevrilirken tarihi dokusunun tamamen korunacağını belirterek, tadilat, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının, tarihi binanın aslına uygun olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Herhangi bir yıkım veya yeni ilave yapımın söz konusu olmadığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
     Bu işlemleri gerçekleştiren firma bu konuda deneyimli bir firmadır. Bu binanın daha güzel bir duruma getirileceğine inanıyorum. Çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacaktır. Eskişehir Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun 24 Şubat 2011 gün 4730 sayılı ve 26 Nisan 2011 gün 4850 sayılı kararlarında belirtilen şartlar ve tekniklere göre restore çalışmaları sürüyor. Dış cepheler tekniğine uygun olarak temizlenecek. İçeride ise özgün yapı korunarak Valilik Hizmet birimleri için mekanlar oluşturulacaktır. Yeni Hükümet binasının tamamlanmasıyla birlikte bölgemizde ve Afyonkarahisarda bir restorasyon örneği olarak hizmet verecektir. Bina iç-dış beden duvarları ile ahşap doğrama ve döşemelere ise proje kapsamında aslına uygun yenileme ve onarım yapılacaktır.
     Vali Balkanlıoğlu, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından nisan ayının sonuna doğru yeni binaya taşınılacağını aktardı.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Vali Balkanlıoğlu, yeni Valilik binasındaki çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER