Vali Bektaş İnebolu Limanında incelemelerde bulundu

Vali Bektaş İnebolu Limanında incelemelerde bulundu


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İnebolu Limanında incelemelerde bulundu.
     Vali Bektaş, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın danışmanı Murat Doğanay ile birlikte İnebolu Limanına gelerek, Kaymakam Kubilay Ant, Belediye Başkanı Engin Uzuner ve Liman Başkanı Ergün Kayalıdan liman hakkında bilgi aldı.
     Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnebolu Limanının bölgenin ihtiyacına cevap verebilmesi için 100-150 milyon dolarlık bir proje üzerinde çalışıldığını belirterek, projenin uygulanması şartıyla limanı özel sektöre devretmek istediklerini söyledi.
     İnebolu Limanının Türkiyeyi kuzeyden güneye kesen en önemli aksların birinin ucunda yer aldığını ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:
     İneboludan tüm Karadeniz coğrafyasına ulaşılabilir. Ayrıca düz bir hatla Mersin Limanına ulaşmak, oradan da Ro-Ro hattıyla Afrikanın içlerine ulaşmak mümkün. Özellikle Ekonomi Bakanlığımızın bu konuda bazı projeleri var, tasarımları var. Bu tasarımlar içerisinde İnebolu Limanını da gündem getirilmesini istedik. Bakanlığımızdan yetkili arkadaşlar, müsteşar yardımcımız başkanlığında geldiler. Limanı bölgeye elverişli hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
    
     Muhabir: Kadir Yıldırım/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Vali Bektaş İnebolu Limanında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER