Vali eşinden kadın sağlığı duyarlılığı

Vali eşinden kadın sağlığı duyarlılığı -Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoy, hazırladığı Kadın Sağlığı Eğitimi projesiyle 21 ayda 101 bin hemcinsinin meme ve rahim kanseri konusunda bilinçlenmesini sağladı (


SAMSUN (A.A) - Samsun Valisi Hüseyin Aksoyun eşi Hülya Aksoy, hazırladığı Kadın Sağlığı Eğitimi projesiyle 21 ayda 101 bin hemcinsinin meme ve rahim kanseri konusunda bilinçlenmesine imkan tanıdı.
     Eşinin görev yaptığı illerde Kadın Sağlığı Projesini hayata geçiren Hülya Aksoy, Samsunda da kadınlara meme ve rahim kanseri konusunda eğitim verilmesini sağladı.
     Kentte 21 aydır düzenlediği toplantılarla 101 bin kadını kanser konusunda bilinçlendiren Aksoy, proje kapsamında 16 bin hemcinsine de muayene imkanı sundu.
     Resim öğretmeni olduğunu belirten Hülya Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meme kanserinin kadınlarda sıkça görülen ve en sık ölüme neden olan kanser türü olduğunu söyledi.
     Kanser türüyle mücadele etme adına Samsunda gitmedikleri köy, belde ve ilçe kalmadığını ifade eden Aksoy, Zaman zaman aynı köye 3 veya 4 defa gidiyoruz. Eğitim verdiğimiz kadın sayısı 101 bine ulaştı. Bazı kadınlarımız bir kaç kez geliyor. Eğitimler sonrasında 16 bin kadınımız muayene edildi. Eğitim almış, kendisinden şüphe duyarak hastaneye başvurmuş 26 kadımız erken teşhiste bulunarak meme kanserinin ilerlememesini sağlayarak erken sürede tedavilerine başladı diye konuştu.
     Amaçlarının erken tanı ve tedavi olduğunu vurgulayan Aksoy, Biz erken tanı için uğraşıyoruz. Erken tanı sayesinde tedavi şekli de değişiyor. Meme alınmıyor, koruyucu meme tedavisi yapılıyor. Memedeki kitle çıkartılıyor. Kemoterapi süresi daha kısa oluyor. Kimisinde radyoterapi uygulanıyor, kimisinde uygulanmıyor. Yani ne kadar erken tedaviye başlarsanız hem yaşam kalitesi artıyor hem de ölümün önüne geçiliyor dedi.
     Aksoy, proje kapsamında hekim ve sağlıkçılardan oluşan 70 kişilik ekibin gönüllü olarak görev yaptığını söyledi.
    
     Muhabir: İlyas Gün/Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Vali eşinden kadın sağlığı duyarlılığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER