Vali Güvençten çiftçilere çağrı

Vali Güvençten çiftçilere çağrı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, sulama kanallarının daha iyi korunması çağrısında bulundu.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Battal-Beşikdüzü köylerinin yollarını inceleme yapan Vali Güvenç, Mutluca köyü yakınlarında çiftçilerin yaptığı yanlış sulamalardan kaynaklı olarak, tarlalardan taşan suların yollara taştığını görmesi üzerine aracından inerek söz konusu yerde incelemede bulundu.
     Suyun yolun üstünü tamamen kapatması ve çiftçilerin yan kanallardan suyu tarla ve boş alanlara akıtmak için koydukları borularla mini göletler oluşturduğunu gören Vali Celalettin Güvenç, bin bir emek ve masrafla vatandaşların hizmetine sunulan suyun kullanımı konusunda herkesi daha özverili olmasını istedi.
     Vali Güvenç, şunları kaydetti:
     Maalesef kanallarımıza yapılan işlemleri görüyorsunuz. Kimisi kanalımızı kırmış, kimisi kanallarımıza boru monte etmiş, yani bu bir milli servettir. Yazıktır, günahtır. Bütün sulama birlik başkanlarımızdan, çiftçilerimizden rica ediyorum, bunun vebali var. Aşağıdaki adam su kullanamıyor, biz yukarıda bunu yapınca aşağıdaki adama su ulaşmıyor. Aşağıdaki çiftçimizin hakkını gasp etmiş oluyoruz. Yolumuzu bozuyoruz. Çiftçilerimiz bunlara dikkat etsinler. DSİye talimat vereceğiz, bundan sonra bunları uyarsınlar. Böyle sorumsuzca sularımızı heba etmesinler. Yollarımızı perişan etmesinler bunlar kendi malları.
     Herkesi bu milli servete sahip çıkmaya davet eden Vali Güvenç, suyun bu şekilde kullanılması sonucunda tuzlanmanın ve yeni yapılan yollarda bozulmaların ortaya çıktığını söyledi. Bu kullanım şeklinin yakışık olmadığını anlatan Güvenç, bütün çiftçilerden bunun bitirilmesi konusunda çağrıda bulundu.
     Burada incelemelerini tamamlayan Vali Güvenç, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yol incelemelerine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleriyle devam etti.
     Yeni yapılan Battal-Beşikdüzü yolunu incelemek için arazi aracının direksiyonuna geçen Vali Celalettin Güvenç, daire amirleriyle birlikte incelemelerini sürdürdü.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Vali Güvençten çiftçilere çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER