Vali Hüseyin Öğütçen, vefat etti

Vali Hüseyin Öğütçen, vefat etti -Balçova Termal Tesislerini İzmire kazandıran ve hayatta iken heykeli dikilen tek vali olan Hüseyin Ögütçenin cenazesi, 27 Ağustos Pazartesi günü törenle toprağa verilecek


İZMİR (A.A) - İzmirin eski valilerinden Hüseyin Ögütçen (90), tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat etti.
     Balçova Termal Tesislerini İzmire kazandıran ve hayatta iken heykeli dikilen tek vali olan Hüseyin Ögütçen, yaklaşık 4 hafta önce yazlığında düşerek kalça kemiğini kırmış ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.
     Hastanede zatürre teşhisiyle de tedavi gören Öğütcen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
     Hüseyin Öğütçenin cenazesinin, 27 Ağustos Pazartesi günü İzmir Valiliği önünde düzenlenecek tören ve Balçova Niyazi Uğur Camisinde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Balçova Mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.
     Edirnenin İpsala ilçesinde 18 Nisan 1923 yılında dünyaya gelen Hüseyin Öğütçen, 1947 yılında İçişleri Bakanlığında stajer memur olarak başladığı çalışma hayatında, Edirne Meriç ve Erzurum Pasinler Kaymakamlığı görevlerinin ardından 1967 yılında Hakkari Valiliğine getirilmiş, ardından Antalya valiliği görevinde bulunmuştu.
     İzmir Valiliği görevine 8 Ocak 1981de başlayan Öğütçen, 10 Şubat 1984e kadar süren görev süresinde İzmir Körfezini Kurtarma Projesini başlatan isim oldu.
     Proje için Bakanlar Kuruluna yaptığı sunumla 13 milyar lira tutarındaki ilk ihalenin yapılmasını sağlayan Öğütçen, kentin iftihar kaynaklarından biri olarak gösterilen Balçova Termal Tesislerini de İzmire kazandıran kişi oldu.
     İzmir Valiliği görevinin ardından Kocaeli Valiliğine atanan Öğütçen, 1985 Eylül ayında kendi isteği ile emekliye ayrılmış ve İzmire yerleşmişti.
     Mülki idarecilikteki anılarını Bir İdarecinin Anıları adıyla kitaplaştıran Öğütçenin İzmire olan hizmetlerine bir şükran nişanesi olarak hayattayken heykeli dikilmişti. Öğütçen, hayattayken heykeli dikilen tek vali olmuştu.
    
     Muhabir: Medat Şenay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Vali Hüseyin Öğütçen, vefat etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER