Vali Kalkan okul meclis başkanlarıyla istişare

Vali Kalkan okul meclis başkanlarıyla istişare toplantısı yaptı


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan, okullarda eğitim ve öğretim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla 18 okulun meclis başkanlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.
     Artvin Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Müdür Yardımcıları Kemal Yavuz ve Yusuf Çakır, Şube Müdürü Şakir Fazlıoğlu, İl Denetimler Başkanı Tahsin Albay, Öğretmenevi Müdürü Özkan Uzun, okul müdürleri ile 18 okulun meclis başkanı katıldı.
     Vali Kalkan, Valilik olarak eğitimi iyileştirmek ve geliştirmek için gerçekleştirilen faaliyetlere her zaman destek olduklarını ve bundan sonra da olmaya çalışacaklarını söyledi.
     Artvine Öğretmen Konuk Evi kazandırma projeleri olduğunu ifade eden Vali Kalkan, Okul ziyaretlerinde bir öğretmenim bana kalacak yer sorunu olduğunu söylemişti. Artvinde malum konut kiraları oldukça yüksek. Arkadaşlar hem ev bulmakta zorluk çekiyor hem de kiraları ödemekte zorlanıyorlar. Allah nasip ederse bu yıl 30 civarında öğretmenimizin kalabileceği 1+1 şeklinde, 44 metrekarelik müstakil bir konuk evi inşaatına başlayacağız. Kaynağın bir kısmını bağışçımız gönderdi. Kalan kısmını kendi imkanlarımızla halledeceğiz. İlimize atanan özellikle bayan öğretmelerimizin konaklama sorunlarını bu konuk evi projesi ile çözmek istiyoruzdiye konuştu.
     Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okul müdürlerinin okullarının internet salonları, spor salonları, çok amaçlı salonlarını mesai dışında da açık tutmalarının faydalı olacağını kaydeden Vali Kalkan, gerek çocukların, gerekse mahalleli bu imkanlardan sürekli yararlandığı takdirde okulların hayat bulacağını söyledi.
     Milli Eğitim Müdürü Yanmaz ise göreve başladığı günden beri eğitimdeki başarıyı artırmak amacıyla yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.
     Vali Kalkan, konuşmaların ardından okul meclisi başkanlarından okullarında yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.
     Öğrencilerin taleplerini değerlendirileceğini belirten Vali Kalkan, toplantı sonunda öğrencilere kitap hediye etti.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kalkan okul meclis başkanlarıyla istişare Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER