Vali Karaloğlu, okul inşaatında incelemelerde bulundu

Vali Karaloğlu, okul inşaatında incelemelerde bulundu


VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, Gürpınar ilçesinde yapımı devam eden İmam Hatip ortaokul ve lise inşaatında incelemelerde bulundu.
     İlçede yapımı devam eden 24 derslikli İmam Hatip ortaokul ve lise inşaatında incelemelerde bulunan Karaloğlu, Vandaki deprem nedeniyle okulun bitirilmesi için yüklenici firma yetkilisine 120 gün ek süre verildiğini söyledi.
     Şartnameye göre 5 Kasımda yüklenici firmanın okulu bitirip, teslim etmesi gerektiğini ifade eden Karaloğlu, Müteahhidimiz biraz daha işi hızlandırırsa zamanında işi yetiştirecek gibi gözüküyor. Bu okulumuzun ilave ödeneği de bu hafta Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tedarik edilerek valiliğimize gönderildi. Herhangi bir ödenek sorunları yok. Sadece müteahhidin becerisine kalmış. İnşallah Kasım ayında burayı bitirip, Gürpınardaki, İmam hatip orta okulunu ve lisesini buraya taşımayı düşünüyoruz dedi.
     İlçede 12 derslikli ve Üçgen ile Bağrıyanık köylerinde ise yapımı devam eden ilköğretim okullarının olduğuna değinen Karaloğlu, bu okulların yapılmasıyla Gürpınarın derslik ihtiyacının karşılanmış olacağını kaydetti.
     İncelemeleri sırasında Vali Karaloğluna, Vali Yardımcısı Atay Uslu, Kaymakam Nurullah Kaya, Belediye Başkanı Fuat Atan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (VATSO) Mirza Nadiroğlu eşlik etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, okul inşaatında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER