Vali Karaloğlu, okul inşaatlarını inceledi

Vali Karaloğlu, okul inşaatlarını inceledi


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından yaptırılan okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.
     Vali Karaloğlu, Vali Yardımcısı Zafer Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü M. Taha Al ile okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.
     Karaloğlu, ilk olarak Gökçenay Group tarafından yapılan, Yusuf Gökçenay Van Bilim Sanat Merkezi inşaatını inceledi.
     Mimar Duygu Gökçenay ve Proje Müdürü Ahmet Uğurlu tarafından karşılanan Vali Karaloğluna, inşaatın son durumu hakkında bilgi verildi.
     Yapımına ağustos ayında başlanan ve yüzde 20lik bölümü tamamlanan 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi inşaatının statik ve mimari projesini inceleyen Vali Karaloğlu, ardından YTY İnşaat tarafından Serhat mahallesinde yaptırılan okul inşaatına geçti.
     Yapımına 2 ay önce başlanan ve 20 gün içinde eğitim ve öğretime açılması planlanan 12 derslikli okul inşaatı hakkında yüklenici firma yetkilisinden bilgi alan Vali Karaloğlu, inşaatın çok kısa sürede bitirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Okulu gezen ve işçiliği beğenen Vali Karaloğlu, Sayılıra protokol gereği hem ilkokul hem de ortaokul olarak yapılan binanın, sadece ilkokula dönüştürülmesini istedi.
     Ardından İnönü İlköğretim Okulu arsasına Hacı Ali Akın tarafından yaptırılan 18 derslikli Hacı Ali Akın İlkokulu ve Ortaokulu inşaatına geçen Karaloğlu, ince işçiliğin yapıldığı okul binasında incelemede bulundu.
     Yüklenici firma yetkilisinden, 20 Kasımda bitirilmesi ve eğitim-öğretime başlanması planlanan okulun, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının da aynı anda bitirilmesini isteyen Vali Karaloğlu, daha sonra yapımı tamamlanan İskele Anadolu İmam Hatip Lisesinde incelemede bulundu.
     Yüklenici firma yetkilisi Mahmut Köroğlu tarafından karşılanan Karaloğlu, binanın işçiliği beğendiğini söyledi. Okulun konferans salonunu da gezen Vali Karaloğlu, Köroğlundan salona kaliteli bir ses düzeni kurmasını istedi. Vali Karaloğlu, ayrıca önümüzdeki yıl, okulun kalorifer sisteminin doğalgaza dönüştürülmesi için de Köroğludan hibe sözü aldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, okul inşaatlarını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER