Vali Toprak, Diclede anahtar teslim törenine

Vali Toprak, Diclede anahtar teslim törenine katıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen ve onarımı biten 11 evin teslimi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan 14 evin anahtar teslim törenine katıldı.
     Törene, Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hadi Ağırbaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Akyol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Suat Bayhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende konuşan Vali Toprak, SYDV kanalı ile Diclede ihtiyaç sahibi vatandaşların yeni evlerine kavuştuklarına değinerek, bunun sosyal devlet ilkesinin geldiği aşamayı gösterdiğini ifade etti. İlçede gerçekleştirilen eğitim çalışmaları sayesinde önemli mesafe alındığını anlatan Vali Toprak, şunları kaydetti:
     İlçemizde okul yapımına devam ediyoruz. İlçe merkezinde İmam Hatip Lisesinin açılışı bu sene içerisinde gerçekleştirildi. Anadolu İmam Hatip Lisesinin yapımı ile ilgili ön çalışmada sona gelindi. 2013 yılında inşaatının tamamlanmasına gayret göstereceğiz. Bunun yanında faaliyette olan okullarımızın donanımı, onarımı ve öğretmen takviyeleri gibi çalışmalar ile okullarımızı daha iyi eğitim verir hale getirme gayretlerimiz devam ediyor. Bizler bu gayretleri gösterirken anne ve babalarımızın da yardımına ihtiyacımız var. Sizler de bu talebimize çocuklarınızı her türlü tehlikeden korumak, gelecekte sıkıntı yaşamalarına engel olmak adına her türlü zorluğa katlanarak eğitim yuvalarına emanet ediyorsunuz. Onlara gözünüz gibi bakıp başlarına olumsuz hiçbir şey gelmemesi için gayret gösteriyorsunuz. Dicle ilçemizde kız çocuklarımızın eğitim ve öğretime katılma oranındaki yükseliş de hepimizi mutlu ediyor. Bu nedenle siz değerli anne ve balara çok teşekkür ediyorum.
     Konuşmasının ardından Vali Toprak, yaptırılan yeni evlerin ve onarılan evlerin anahtarlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Toprak, Diclede anahtar teslim törenine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER