Vali Tunanın 30 Ağustos Zafer Bayramı

Vali Tunanın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Tuna, Türk milletinin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyete hayat veren büyük zaferin 90. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içinde olduklarını bildirdi.
     Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde 26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustos 1922de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarıldığını, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti:
     30 Ağustos zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz, milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 90. yıl dönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Vali Tunanın 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER