Vali Yılmazdan Karayolu Güvenliği Haftası mesajı

Vali Yılmazdan Karayolu Güvenliği Haftası mesajı


KAYSERİ (A.A) - Vali Şerif Yılmaz, Karayolu Güvenliği Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Yılmaz mesajında, çok sayıda insanın yaşamını yitirmesi, yaralanması ya da sakat kalmasının yanı sıra büyük ekonomik kayıplara neden olan trafik kazalarının sona ermesi için büyük gayret sarf edildiğini söyledi.
     Teknolojik gelişmelerle birlikte taşıma ve ulaşım araçlarının çeşitlilik kazandığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     "Özellikle kara ulaşımında trafik yoğunluğu artmış, dikkatsizlik, eğitimsizlik ve kural tanımazlık sonucu meydana gelen kazalar, insan yaşamını tehdit eden en önemli sorunlardan biri durumuna gelmiştir. Bu sorumluluk yalnız kurallara uymak ve uygulamak değil, toplumda trafik bilincinin oluşması için çaba göstermek, trafik sorunlarına duyarlı bir kuşak yetişmesine de katkıda bulunmayı gerektirir. Uyarılar ve yasal düzenlemeler, trafik kazalarının önüne geçilebilmesinde ne yazık ki yeterli olmamaktadır."
     Trafik güvenliğinin sağlanması ve kazalarının önlenmesi için sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın yayın organlarına, en çok da kazalardan doğrudan etkilenen ve büyük acılar yaşayan vatandaşlara büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü vurgulayan Yılmaz, "Trafikte kural tanımazlık, beklenmeyen acı sonuçlar yaratabilir. Kazaların önlenmesi konusunda herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, tüm vatandaşlarımın bu gününü kutluyor sağlıklı ve kazasız günler diliyorum" dedi.
    
     Muhabir: Esra Gül Aktürk
     Yayıncı: Ersin Altınsoy
<< Önceki Haber Vali Yılmazdan Karayolu Güvenliği Haftası mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER