Vali Yılmazdan Yeşilay Haftası mesajı

Vali Yılmazdan Yeşilay Haftası mesajı


KAYSERİ (A.A) - Vali Şerif Yılmaz, Yeşilay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, Yeşilay Derneğinin bireylerin kötü alışkanlıklardan korunması adına önemli roller üstlendiğini vurguladı.
     Sağlıklı bir toplum oluşturulmasında insan sağlığının birinci derecede hayati önem arz ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     Alkol, sigara ve uyuşturucu gibi maddelerin zararlarının açıkça bilinmesine karşın bu tür zararlı madde kullanımı, toplumda yıkıcı ve zararlı etkilere yol açmakta ve ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Sigara ve alkollü içecekler dahil olmak üzere insanlarda madde bağımlılığına neden olan alışkanlıkların önlenmesi için Yeşilay Derneği, çeşitli kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde başarılı çalışmalar yapmaktadır.
     Uyuşturucu, alkol ve sigaraya karşı ebeveynlere büyük sorumluluk düştüğüne işaret eden Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Ailelerin çocuklarını uyuşturucu, alkol ve sigaradan korumaları birinci öncelikleri olmalıdır. Kapalı mekanlarda sigara yasağı getiren kanun sayesinde sigara tüketimi ülkemizde azalmıştır. Reşit olmayan gençlere tütün mamulleri, alkollü içeceklerin satılmaması ve bunun titizlikle uygulanması için her kesime büyük sorumluluk düşmektedir. Ailelerin yıkılmasına, bir takım suçların işlenmesine sebep olan uyuşturucudan ve alkolden uzak durmak, insan olmanın ve insanlığın geleceği açısından önem arz etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi madde bağımlılığı konusunda gerekli tüm bilgileri edinmeye ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımıza tütün, alkol, uyuşturucu ve madde bağımlılığından uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Vali Yılmazdan Yeşilay Haftası mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER