Valinin talimatıyla eğitimine devam edecek

Valinin talimatıyla eğitimine devam edecek -Ağrıda ailesi tarafından okula gönderilmek istenmeyen kız çocuğu, Vali Mehmet Tekinarslanın girişimiyle okuluna kavuştu -4. sınıf öğrencisi Semiha Çimen: Okulda son günümdü. Ailem o


AĞRI (A.A) - Patnos ilçesinde ailesi tarafından okula gönderilmek istenmeyen 4. sınıf öğrencisi kız çocuğu, Vali Mehmet Tekinarslanın girişimiyle okuluna kavuştu.
     Vali Tekinarslan, Patnostaki gezi ve incelemeleri kapsamında Cumhuriyet İlköğretim Okulunu ziyaret ederek, öğrencilerin istek ve sorunlarını dinledi.4. sınıf öğrencisi Semiha Çimen, okumayı çok sevdiğini ancak ailesinin kız çocuğu olduğu için okumasına izin vermediğini belirterek, Vali Tekinarslandan yardım istedi.
     7 yıl önce babasını kaybeden Çimenin okuluna devam etmesi için gerekli desteği vereceğini ifade eden Tekinarslan, Sen okuyacaksın. Hiç kimse senin okumanı engelleyemez. Devletimiz sana ve senin durumunda olan öğrencilere yardımcı olacak. Ben de bu konunun takipçisi olacağım sözü verdi.
     Vali Tekinarslanın talimatı üzerine Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Cami Mahallesinde oturan Çimen ailesini ziyaret ederek, kız çocuklarının okula devam etmesi için aileyle görüştü.
    
     -Kaymakam Yılmaz-
    
     Tekinarslan tarafından gönderilen eğitim materyalleri ile içinde mont, bot gibi kıyafetlerin bulunduğu paketi kız çocuğuna teslim eden Kaymakam Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Tekinarslanın talimatı üzerine aileyi ziyaret ettiğini belirterek, kız çocuğunun okuması için gereken her şeyin yapılacağını söyledi.
     Ben sadece aracıyım, Sayın valimizin size gönderdiği malzemeyi getirmek için buradayım diyen Yılmaz, şunları anlattı:
     Valimiz bu konuların bizzat takipçisidir. Devlet olarak kız çocuklarının okuması için her türlü imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Kız çocuğumuzun okula devam etmesi için annesini ve kardeşlerini ikna ettik. Bundan sonra kızımız okuluna daha düzenli bir şekilde devam edecektir. Kızımızın notları iyi olursa valimiz tarafından bilgisayar hediye edilecek.
     4. sınıf öğrenci Semihe Çimen de okula kavuşmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Okulda son günümdü. Hem maddi durumuz kötü olduğu için hem de kız çocuğu olduğum için ailem okula gitmeme izin vermiyordu. O gün vali amcamın okulda olduğunu görünce, ona derdimi anlattım. Vali amca ve kaymakam bey ailemi ikna etti ve okula devam etmemi sağladı şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Emre Savman / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Valinin talimatıyla eğitimine devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER