Vana K Türü Yetki Belgesi Ofisi

Vana K Türü Yetki Belgesi Ofisi açma talebi -VATSO Başkanı Nadiroğlu: K Türü Yetki Belgesi Ofisi açma çalışmalarımız sekteye uğratıldı


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, kente K Türü Yetki Belgesi Ofisi açma taleplerinin sekteye uğratıldığını bildirdi.
     VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 2005 yılında yapılan protokol ile VATSO bünyesinde kurulan K Türü Yetki Belge Ofisinin, ortaya çıkarılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündeme geldiğini anımsattı.
     Konunun yargıya intikal ettiğini ve yargı sürecinin sonuna gelindiğini ifade eden Nadiroğlu, yolsuzluğa karışanların kısa sürede yargı önüne çıkarılacağını belirtti.
     2012 mayıs ayından itibaren kapatılan ofisin işlemlerinin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Nadiroğlu, bu gelişmelerin ardından, işlemlerin Diyarbakırda yürütülmesi nedeniyle, binlerce oda üyesi ve nakliyeci esnafının mağdur olduğunu dile getirdi.
     Özellikle ağır kış koşullarında, her işlem için Diyarbakıra gidip gelmenin ekonomik açıdan olduğu kadar güvenlik açısından da sorun haline geldiğini belirten Nadiroğlu, şunları ifade etti:
     Tüm bu olumsuzluklar üzerine VATSO olarak girişimler başlattık. Başbakanımızın 23 Ekim 2012 Van ziyaretinde kendilerine refakat eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım ile görüştük. Kendilerine yaşadığımız sorunları aktardık ve mutlak suretle Vanda ofisin kurulması talebinde bulunduk. Bu talebimiz kabul gördü. Ancak bu müjdeli haber kursağımızda kaldı. Zira ilimiz Milletvekili Fatih Çiftçi ve bazı Ercişli yetkililer, ofisin Ercişte kurulması için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmuş, ilimiz için yaptığımız ve uzun süren çalışmayı sekteye uğratmıştır. Bu Van halkına ve Vana hakarettir. Erciş Vana bağlı bir ilçedir. Tüm çalışmalarımızı ilimiz adına talep etmekte, hiçbir ilçe ayrımı yapmaksızın dile getirmekteyiz. Ancak Sayın Milletvekilimizin Ercişi ayrı bir yer olarak görmesi ve Vandan ayrı düşünmesi açıkçası bizleri üzmüştür.
     Nadiroğlu, bu engellenmenin kabul edilir bir durum olmadığını kaydederek, ilin tüm milletvekilleriyle Vanda ofisin kurulması için girişimlere devam edeceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vana K Türü Yetki Belgesi Ofisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER