Vanda idari yargı personeline seminer

Vanda idari yargı personeline seminer


VAN (A.A) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Vanda açılan davalarda daha etkin, hızlı ve isabetli kararların verilmesi amacıyla idari yargı hakimlerine yönelik seminer düzenledi.
     Kentteki bir otelde başlayan ve pazar gününe kadar sürecek olan seminerde, Danıştayın ilgili daire üyeleri, tetkik hakimleri ve uzmanlar tarafından Vanda görev yapan bölge idare hakimlerine Doğal Afetler ve İdarenin Sorumluluğu konusunda bilgiler verilecek.
     HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, HSYK olarak hakimler ve Cumhuriyet savcıları için eğitimin, hem bir hak hem de bir ödev olduğunu söyledi.
     Özer, Vandan iletilen bilgilendirme talebi üzerine, bu seminerin düzenlendiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Dosyaları en çabuk ve adil biçimde nasıl sonuçlandırabileceği konusunda yüksek mahkeme üyelerinden ve uygulayıcılarından uygulamaya ilişkin bilgileri doğrudan almak isteyen meslektaşlarımızın, bu taleplerine duyarsız kalmamız veya cevap vermememiz söz konusu olamazdı. O nedenle bu eğitim faaliyetini planladık. Ayrıca Vanda çalışan meslektaşlarımızın, çalışma şartlarına ilişkin sorunların farkındaydık. Eğitimin dışında, o sorunları da yerinde görmek ve bildiğimiz konularda farkındalığımızı meslektaşlarımıza hissettirmek amacıyla burada olamaya karar verdik.
     Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağatay Karaman ise, 2011 yılı yaz ve üst kararnameleriyle, Vandaki idari yargı kadrosununda, önemli değişiklikler yaşadığını belirtti.
     Yeni kadro yerel koşullara alışma sürecindeyken, kente 2 büyük deprem meydana geldiği anımsatan Karaman, Haziran kararnamesiyle, Van idari kadrosunun tamamına yakını değişti. Yeni göreve başlayan mensuplarımız, depremle ilgili yoğun olarak açılmaya başlayan davalar, geçmiş idari yargı uygulamaları ve Danıştay görüşlerinden doğru bilgi sahibi olabilmek amacıyla, bir eğitim verilmesi talebinde bulundu. Biz de HSYKnın yakın ilgisi ile seminerimizi gerçekleştiriyoruz dedi.
     Seminere HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, Van Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, HSYK 1. Daire Üyesi Ahmet Berberoğlu, HSYK 2. Daire Üyesi Halil Koç, Van Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Kerem Küçük, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağatay Karaman, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper katıldı.
     HSYK üyeleri daha sonra Ercişteki hakim ve savcıları ziyaret etmek üzere Cumhuriyet Başsavcısı Güler ile Ercişe geçti.
    
     Muhabir: Cemal Aşan / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda idari yargı personeline seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER