Vanda kayak sezonu geç başladı

Vanda kayak sezonu geç başladı -Kent merkezine 42 kilometre uzaklıkta bulunan ve ekim ayında teröristlerce ateşe verilen Abalı Kayak Tesisi, yapılan onarım çalışmasının ardından kayak sezonunu açtı -Vali Karaloğlu: -Bölge insan


VAN (A.A) - Özkan Bilgin - Vana 42 kilometre uzaklıkta bulunan ve ekim ayında teröristlerce ateşe verilen Abalık Kayak Tesisi, yapılan onarım çalışmasının ardından kayak sezonunu açtı.
     Gevaş ilçesi sınırlarındaki Artos Dağı eteklerinde kurulan Abalı Kayak Merkezindeki komuta merkezi ile kafeteryanın olduğu bölüm, terör örgütü PKK üyelerince ekim ayında ateşe verildi.
     Van Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün başlattığı çalışmayla 400 bin lira harcanarak onarımı yapılan kayak merkezi, karın yağmasıyla birlikte sezonu açarken, tesisin güvenliği için de 15 kişilik güvenlik ekibi oluşturuldu.
     Özellikle hafta sonları kayakseverlerin akınına uğrayan merkeze, şehir merkezinde yaşayan vatandaşlar ile kenti ziyarete gelen konuklar büyük ilgi gösteriyor.
     Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği pistte kayak yapmanın keyfini yaşayan vatandaşlar, karla kaplı zeminde kıyafetleri ve kayak takımları ile renkli görüntüler oluştururken, kayak yapmayı yeni öğrenen vatandaşlar düşe kalka kaymanın heyecanını yaşıyor.
     Tesisi ziyaret ederek merkezin güvenliğini sağlayan ekip ile bir süre sohbet eden Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge insanına hizmet veren tesise yönelik yapılan terörist saldırıyı anımsatarak, Bölge insanın mutluluğunu, huzurunu, refahını istemeyenler maalesef bu tesise zarar verdiler. Biz tesisimizin yanan kısımlarını onararak tekrar hizmete açtık dedi.
     Karaloğlu, bundan sonrası için bir daha talihsiz olaylar yaşanmamasını temenni ederek, şöyle konuştu:
     Bu tesisin sahibi ben değilim, Vandaki gençler, burada yaşayan insanlar. Eğer birileri bu tesise zarar veriyorsa, Van halkına ve gençlerine zarar verdiklerini bilmeleri gerekir. Yeni yapılan sistemde, elektrik kesilmesi halinde jeneratör, jeneratör de devreye girmezse dizel sistemiyle çalışan 3. bir güvenlik sistemi devreye giriyor.
     Daha sonra telesiyej ile 2800 metre yüksekliğe kadar çıkan Karaloğlu, Artos Dağının zirvesinde Van kahvaltısı yapıp, salep, çay, kahve içmek isteyenleri kente davet etti.
     İnsanlar artık başka şeyler için dağa çıkmasın diyen Karaloğlu, Vanlılardan ve gençlerden karla kaplı dağlarda kayak yapmalarını istedi.
     Vanlı kayakçıları yarışmalara hazırlayan antrenör Mehdi Tekçe ise bu yıl kar yağışının yeterli düzeyde olmaması nedeniyle sporcularına antrenman yaptıramadığını belirterek, Vali Karaloğluna sporcuların kampa ihtiyacı olduğunu anlattı.
     Karaloğlu da kış olimpiyatlarında başarı getirmeleri şartıyla sporcuları Erzuruma kampa göndereceklerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda kayak sezonu geç başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER