Vandaki deprem

Vandaki deprem -Van Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Karaman: -Depremin ardından 2 bin 500 dava müracaatı yapıldı ve bunlardan bini dava koşulları oluşmadığı için reddedildi


VAN (A.A) - Van Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağatay Karaman, depremin ardından 2 bin 500 dava müracaatı yapıldığını, ancak bunlardan bininin, dava koşulları oluşmadığı için reddedildiğini belirtti.
     Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge idare mahkemelerinde dava açılması için çeşitli koşulların bulunduğunu anımsatarak, belirlenen koşulları taşımayan dilekçelerin kabul edilmediğini söyledi.
     Kentte geçen yıl yaşanan depremlerden sonra 2 bin 500 vatandaştan hasar tespiti konusunda şikayet dilekçesi aldıklarını ve koşulları taşıyan müracaatlarla ilgili dava açtıklarını vurgulayan Karaman, şöyle konuştu:
     Davalarla ilgili dilekçeleri cevaplamaları için ilgili kurumlara gönderiyoruz. Kurumlar 30 gün içinde bu dilekçelere cevap veriyor. Ardından vatandaşlar kurumun cevabına itiraz edebiliyor. Kurum da ikinci kez dilekçe ile itiraza cevap veriyor. Bu 4 aşamanın ardından dosya hakimin karşısına geliyor. Bizim burada resen inceleme yetkimiz var. Dosyanın aydınlığa kavuşması için tüm araştırmaları yaparız. Bu incelemelerin ardından karar veriliyor.
     Depremin ardından 2 bin 500 dava müracaatı yapıldı ve bunlardan bini dava koşulları oluşmadığı için reddedildi diyen Karaman, kararların, bilirkişi incelemeleri ve keşiflerin ardından verildiğini ifade etti.
     Karaman, bin 500 dosyayla ilgili hukuki sürecin devam ettiğine dikkati çekerek, hasar tespit sonuçlarının yanı sıra yıkılan binalarla ilgili belediye ve ilgili kurumlara yönelik de 150 tazminat davası açıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER