Vandaki KCK operasyonu

Vandaki KCK operasyonu -Bağımsız Milletvekili Tuğluk: -Bu sadece belediye başkanlarına, il başkanlarına değil, Van halkına yapılmış bir operasyondur


VAN (A.A) - Vandaki KCK operasyonları kapsamında BDPli belediye başkanlarının gözaltına alınmasını tepki gösteren Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Bu sadece belediye başkanlarına, il başkanlarına değil, Van halkına yapılmış bir operasyondur dedi.
     Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince terör örgütü PKKnın şehir yapılanması KCK soruşturması Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın aralarında bulunduğu 6sı belediye başkanı toplam 14 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup, Cumhuriyet Caddesindeki belediye binası önünde toplandı.
     Gruba katılan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk burada yaptığı konuşmada, gözaltılara tepki gösterdi.
     Bu operasyonun sadece belediye başkanlarına, il başkanlarına değil, Van halkına yapıldığını ileri süren Tuğluk, şunları söyledi:
     KCK adı altında siyasi soykırım yapılıyor. Ortada bir rehin alma operasyonu vardır. Bize rest çekiyorlar. Biz de rest çekersek bu ülkede kaos olur. Bu operasyonlar bir hesaplaşmadır. Bu günler mücadele ve direniş günleridir. Van halkını bu hukuksuzluğa karşı isyana çağırıyorum. Halkımızın bu duyarlılığı göstereceğine inanıyorum dedi.
     Yapılan konuşmaların ardından toplanan kalabalık Cumhuriyet Caddesini trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Vandaki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER