Vandaki polis noktasına yönelik saldırı

Vandaki polis noktasına yönelik saldırı -Vali Karaloğlu: -Bu terör olaylarının Türkiyede bir Türk-Kürt kavgası olmadığını, uluslararası fitne odaklarının maşası olan kandırılmış eşkıyaların bu topluma verdiği bir zarar olduğun


VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, Bu terör olaylarının Türkiyede bir Türk-Kürt kavgası olmadığını, uluslararası fitne odaklarının maşası olan kandırılmış eşkıyaların bu topluma verdiği bir zarar olduğunu öncelikle Van ve bölge halkının görmesini istiyorum dedi.
     Süphan Mahallesindeki konteyner kentte bulunan polis noktasına yönelik saldırıda şehit olan polis memuru Murat Dilmaç (31) için Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde tören yapıldı.
     Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, mesai arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi esnada, törene katılan şehidin eşi Şadiye Dilmaç ve yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, şehidin 9 aylık kızı Almira Ecrin her şeyden habersiz annesinin kucağında etrafı izledi.
     Törene katılan Vali Karaloğlu, şehidin babası Celallettin, annesi Aynur ve eşi Şadiye Dilmaça taziyelerini bildirerek, başsağlığı diledi.
     Baba Dilmaç, Vali Karaloğluna dakikalarca sarılarak gözyaşları içinde Başımız, başınız sağ olsun dedi.
     Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende konuşan Vali Karaloğlu, Ercişte doğup, Vanda büyüyen ve deprem sırasında İstanbuldaki polis teşkilatı bünyesinde görev yaparken hemşehrilerinin, komşularının ve akrabalarının yardım çığlığına ses vermek üzere memleketine gelen Dilmaçın, gönüllü olarak kentte görev yaptığını söyledi.
     Karaloğlu, Vanın 8 aydır depremle boğuştuğunu ve burada yaşayan insanlan depremin psikolojisini üzerlerinden atmak için mücadele ettiğini anımsatarak, şehit polis memuru Dilmaçın da kendi komşularına yardımcı olmak için ailesini ve çocuğunu yanına alarak konteyner kentte depremzede vatandaşlarla yaşadığını ve onlara hizmet ettiğini dile getirdi.
     Terörün amacının yakmak, yıkmak ve zarar vermek olduğunu vurgulayan Karaloğlu, Ama şunu bilsinler ki, bu ülkenin gücü, milletin birlik ve beraberliği, birlikte yaşama azmi bu terörü bitirme kudretine sahiptir. Terör er veya geç bitecektir ifadelerini kullandı.
     Canilerin ve eşkıyaların şehit polis memurunu görevi esnasında kalleşçe pusu kurarak şehit ettiğini belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Bugün ulaştığı güç ile bölgesinde ve dünyada lider olmak noktasında bulunan ülkemiz, ayağına dolanmak istenen bu terör belasından mutlaka kurtulacaktır. Bu terör olaylarının Türkiyede bir Türk-Kürt kavgası olmadığını, uluslararası fitne odaklarının maşası olan kandırılmış eşkıyaların bu topluma verdiği bir zarar olduğunu öncelikle Van ve bölge halkının görmesini istiyorum.
     Şehit polis memuru Dilmaçın, Allahın vadettiği makamların en yücesine kavuştuğuna değinen Karaloğlu, şehidin geride bıraktığı eşi, çocuğu, anne ve babasının, kendilerine bırakılan en büyük emanet olduğunu ve onlara gözleri gibi bakıp yalnız bırakmayacaklarını kaydetti.
     Tören, Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Nimetullah Arvasın yaptığı duayla sona erdi.
     Şehidin cenazesi, meslektaşlarının omzunda cenaze aracına taşındığı sırada amcası Halil Dilmaç da şehidin fotoğrafını taşıyarak, gözyaşı döktü. Bu esnada şehit polis Dilmaçın mesai arkadaşları ve yakınlarının da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
     Buradaki törenin ardından Boyalar Camisine getirilen şehidin cenazesi, burada kılınacak cenaze namazından sonra Akköprü Mezarlığında toprağa verilecek.
     Törene ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Çağatay Karaman, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdür Vekili İrfan Yılmaz, mesai arkadaşları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki polis noktasına yönelik saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER