Vandaki polis otosuna yönelik silahlı saldırı

Vandaki polis otosuna yönelik silahlı saldırı -Saldırının ardından gözaltına alınan 1i terörist 22 kişiden 12si adliyeye sevk edildi


VAN (A.A) - Vanda devriye görevi yapan polis otosuna yönelik silahlı saldırının ardından gözaltına alınan 1i terörist 22 kişiden 12si adliyeye sevk edildi.
     Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü önünde, 26 Temmuz akşamı devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekibine yönelik gerçekleşen silahlı saldırıdan sonra başlatılan operasyonda, Yalım Erez Mahallesindeki bir evde sağ yakalanan 1 terörist ile teröristlere yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 21 kişinin, Van Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
     Aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, sabah saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 1i terör örgütü mensubu 12 kişi, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.
     Zanlıların, Cumhuriyet savcısınca ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi.
     26 Temmuzda, Van-Erciş karayolundaki Et ve Balık Kurumu Müdürlüğü önünde devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekibine yönelik gerçekleşen saldırının ardından başlatılan operasyonda, Yalım Erez Mahallesindeki bir evde saklandığı belirlenen 2 terörist, polisin teslim ol çağrısına ateşle karşılık vermiş, çıkan çatışmada teröristlerden biri sağ yakalanırken, diğeri etkisiz hale getirilmişti.
     Teröristlerin etkisiz hale getirildiği ev ile farklı adreslerde yapılan kontrollerde de teröristlere yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen 21 kişi gözaltına alınmıştı.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki polis otosuna yönelik silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER