Van kedisine rakip Kastamonu buzağı

Van kedisine rakip Kastamonu buzağı -Taşköprüde 7 ay önce dünyaya gelen mavi gözlü beyaz buzağı, insanların ilgisini çekiyor -Veteriner Kazım Duran: -Renkli gözlü bir buzağıyla ilk kez karşılaşıyoruz. Gözlerinin mavi olması


KASTAMONU (A.A) - Taşköprüde 7 ay önce dünyaya gelen ve Türkiyede türüne pek rastlanılmayan mavi gözlü beyaz buzağı, insanların ilgisini çekiyor.
     Vatandaşların hatıra fotoğraf çektirme yarışına girdiği buzağının sahibi Mehmet Özcan renkli gözlü bir buzağıya daha önce rastlamadığını belirterek, ilçedeki diğer çiftçilerin de mavi gözlü buzağıyı ilk kez gördüklerini belirttiklerini söyledi.
     Evlerine dahi gelerek buzağıyı görmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Özcan, Biz de buzağımızı sergilemek için Tarım Fuarına getirdik. Gören insanlar çok şaşırıyor. Buzağımıza sarılarak fotoğraf çektiriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor dedi.
     Meslek hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen veteriner Kazım Duman da buzağının mavi gözleriyle dikkati çektiğini ifade etti.
     Vatandaşların böyle güzellikleri gözden kaçırmadığını aktaran Duman, Renkli gözlü bir buzağıyla ilk kez karşılaşıyoruz. Gözlerinin mavi olması ayrı bir güzellik. Bunun renkli gözlü olması kültür ırkından olabilir. Annesi veya babası dış ülkeden gelen kültür ırkından olduğu için böyle olmuş olabilir. Bu ırklarla hayvancılığın daha da gelişeceğini düşünüyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik/Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Van kedisine rakip Kastamonu buzağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER