Van Türk Musiki Derneği konser verecek

Van Türk Musiki Derneği konser verecek


VAN (A.A) - Vanda 1993 yılında kurulan Van Türk Musiki Derneği, 20. yıl özel konseriyle Vanlı müzikseverlerle buluşacak.
     Konser, TRT Ankara, TRT İstanbul, TRT Diyarbakır radyoları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ses ve saz sanatçılarının katılımıyla, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezinde gerçekleşecek.
     Konser hakkında bilgi veren Koro Şefi Ekrem Altıntaş, 20 yıl önce kurulan derneğin, 20. yılını kutlamanın büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.
     Altıntaş, şöyle konuştu:
     "20. yılımızı daha dolu yaşamak ve yaşatmak için aylar öncesinden hazırlıklarımıza başladık ve pazar günü Van halkıyla buluşuyoruz. Konsere, TRT Ankara Radyosunun usta klarnet sanatçısı Salih Çağlar, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Klasik Türk müziği korosu klasik kemençe sanatçısı Munise Reyyan Kurbani, TRT İstanbul Radyosu sanatçılarından Vanlı hemşehrimiz Mehmet Özkaya, TRT İstanbul Radyosu keman sanatçısı Turay Dinleyen, TRT İstanbul Radyosu viyolonsel sanatçısı Serdar Açın, TRT Diyarbakır radyosu ney sazendesi Mehmet Ali Özakbaş, eski üyelerimizden kanun sanatçımız Oktay Helvacı ve birçok eski üye katılacak."
     Konserin çok coşkulu geçeceğini ifade eden Altıntaş, konsere katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.
     Tüm Vanlıları konsere beklediklerini belirten Altıntaş, konserin ücretsiz olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Van Türk Musiki Derneği konser verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER