Vanlı fotoğrafçılar, Ahlatta

Vanlı fotoğrafçılar, Ahlatta


BİTLİS (A.A) - Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) başkan ve üyeleri, Ahlatın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı.
     Ahlat Fotoğrafçılar Derneğinin (AHFOD) davetlisi olarak ilçeye gelen VANFOD üyeleri, Ahlat Selçuklu Mezarlığı ile Harabeşehir, kümbetler, tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafını çekti.
     Vanlı fotoğrafçılar, Ahlatta düzenlemiş oldukları geziden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.
     AHFOD Başkan Yardımcısı Özkan Olcay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyedeki değişik fotoğraf dernekleri ve usta fotoğrafçıları Ahlata davet ettiklerini söyledi.
     Vandan gelen fotoğrafçılarla ilçeyi gezerek fotoğraf çektiklerini ifade eden Olcay, "İlçede başta Selçuklu Mezarlığı olmak üzere Harabeşehiri, kümbetleri, tarihi hamamı ve camileri gezdik. Fotoğrafçıların buraları düzgün bir şekilde fotoğraflamasına yardımcı olduk. Bu tür etkinliklerimiz devam ediyor. Ahlattaki tarihi ve doğal güzellikleri, tüm Türkiyeye hatta dünyaya tanıtmayı amaçladık" dedi.
     VANFOD Başkanı Tayfun Çiftçi ise dernek üyeleri ve kurs verdikleri öğrencilerle Ahlatı gezerek tarihi ve doğal güzellikleri fotoğrafladıklarını bildirdi.
     Ahlatın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     "Dernek olarak, her hafta çevre il ve ilçelere gezi düzenliyoruz. Bu haftada AHFODun davetlisi olarak buraya geldik. Kursiyerlerimiz ve derneğe yeni katılanlar, Ahlatı görme imkanı buldu. Onlar da burayı çok sevdi. Üyelerimiz buraya hayran kaldı. Yaptığımız gezi çok verimli geçti. Burada başta Selçuklu Mezarlığı olmak üzere birçok tarihi mekanı fotoğraflayarak arşivlerimize kattık. Bu gezide bizi yalnız bırakmayan AHFOD Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz."
    
     Muhabir: Selcan Bayar / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanlı fotoğrafçılar, Ahlatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER