Varsak Antalyanın en güzel yeri olacak

Varsak Antalyanın en güzel yeri olacak -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -Mahallelerimizde yeni yol açma, sıcak asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarını bu yıl da sürdüreceğiz


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsakta Karşıyaka, Menderes, Altıayak, Esentepe, Demirel, Ayanoğlu ve Zeytinlik Mahalle muhtarlarını ziyaret ederek yapılan yatırımlarla ilgili görüş ve önerilerini dinledi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsakta yedi mahalle muhtarını ziyaret ederek, yapılan yatırımlarla ilgili muhtarların görüş ve önerilerini dinledi. Ziyarette konuşan Tütüncü, Varsakın hizmette en şanslı dönemini yaşadığını, göreve geldikten sonra bölgenin kasaba görünümündeki alt ve üstyapısını yeniden inşa ettiklerini söyledi.
     Antalyanın en büyük spor, eğlence ve masal parkını Varsaka inşa ettiklerine ifade eden Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarında eski Varsak Stadının olduğu 46 dönümlük alanda yapılan Kepezpark Varsak projesiyle bölgenin cazibe merkezi olacağını anlattı. Parkta Antalyanın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu, futbol, basketbol sahaları, sinema salonları, gençlik merkezi, yapay göl ve masal parkının bulunacağını anımsatan Tütüncü, tesisin hizmete girmesiyle, Varsakın dünya şehri haline geleceğini kaydetti.
     Tütüncü, şöyle konuştu:
     Hizmetin en güzelini hak eden Varsaklı vatandaşlarımıza kaliteli, konforlu yol hizmeti vermek amacıyla bölgede 8 mahallede, 236 bin 638 metresi sathi, 65 bin 863 metresi sıcak asfalt olmak üzere 302 bin 501 metre asfalt çalışması yaptık. Yol medeniyettir, dedik ve yıllardır bölgede açılamayan imarlı yollar açtık. 78 bin metre yeni yolu Varsaklıların hizmetine sunduk. 33 bin metrekare parke kaldırım çalışmasını tamamladık. Mahallelerimizde yeni yol açma, sıcak asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarını bu yıl da sürdüreceğiz.
     Varsakın yeşil alan yatırımında yüzünün güldüğüne işaret eden Tütüncü, bölgedeki sekiz mahallede 66 bin metre kare yeşil alanda, ikisi tadilat olmak üzere 23 park inşa ettiklerini, eski belediye binasının yanında yıllardır değerlendirilmeyen ve içerisinde çınar ağaçlarının olduğu 5 bin 500 metre karelik alanı, yeşil alan düzenlemesiyle Osmanlı Bahçesi haline getirdiklerine kaydetti.
     Bu yıl içinde bölgeye sekiz adet yeni park inşa edeceklerini bildiren Türüncü, düğün salonu olarak kullanılan, daha sonra atıl halde kalan binayı, tadilat ve güçlendirme çalışmasıyla 200 kişilik butik kültür merkezi haline getirdiklerini ve bölgede yaşayanları vatandaşlara sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle yapabilecekleri bir mekan haline getirerek, Ahmet Hamdi Tanpınar ismini verdiklerini belirtti.
     Varsaktaki tarihi yapılara ve Yörük kültürüne de sahip çıktıklarını ifade eden Tütüncü, bölgedeki tarihi üç sarnıcın çevre düzenlemesini ve temizliğini yaptıklarını, düzenlenen etkinliklerde Antalya Yörükler Derneği işbirliğiyle bölgedeki Akkuyu Sarnıcı ve Hacı Mestan Sarnıcı arasında tarihi göç kültürünü canlandırdıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Varsak Antalyanın en güzel yeri olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER