Vatandaş, belediyeye açtığı davayı kazandı

Vatandaş, belediyeye açtığı davayı kazandı -Afyonkarahisar Belediyesinin yaptığı asfaltlama çalışmalarında yolun kot seviyesini yükseldiğini, bu nedenle yağışlarda evini su basacağını savunan bir vatandaş, belediyeye karşı açtığı dav


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediyesinin yaptığı asfaltlama çalışmalarında yolun kot seviyesini yükseldiğini, bu nedenle yağışlarda evini su basacağını savunan bir vatandaş, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı.
     Hasan Karaağaç Mahallesi 42 Sokakta oturan işçi emeklisi Süleyman Sivri (49), gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar Belediyesinin yaptığı yol asfaltlama ve kaldırım çalışması nedeniyle, yolun kot seviyesinin yükselerek rampada bulunan evinin yol seviyesinin altında kaldığını kaydetti.
     Yoldan akan yağmur sularının evine gireceği gerekçesiyle çeşitli girişimlerde bulunduğunu ifade eden Sivri, şöyle konuştu:
     Çalışma yapan belediye görevlilerini uyardım. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yolun durumuyla ilgili rapor hazırlatarak belediyeye dilekçeyle başvurdum. İlgililerin girişimlerine kayıtsız kalması üzerine bir süre açlık grevi yaptım. Daha sonra İdare Mahkemesine başvuruda bulundum. İdari Mahkemesine, başvuru üzerine Afyonkarahisar Belediyesinden savunma alındı. Ardından tayin edilen bilirkişinin konuyla ilgili rapor hazırlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda haklı bulundum. Mahkeme yolda oluşan kot farkının düzeltilerek, benim mağduriyetimin giderilmesine hükmetti. Karardaki kot seviyesinin düzenlenmesi hükmüne rağmen belediye yetkilileri, evin bulunduğu yokuşun başında set oluşturarak ve mazgal koyarak sorunu çözeceğini söyleyerek, konuyu geçiştiriyor. Mahkeme, bu yolun tekniğine uygun olmadığını, plansız programsız yapıldığını açıkça beyan etti. Yolda gerekli düzenleme yapılmazsa, mahkeme kararına uyulmadığından, suç duyurusunda bulunacağım.
    
     Muhabir: Ekip / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Vatandaş, belediyeye açtığı davayı kazandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER