Vatandaşlardan adliye kapanmasın protestosu

Vatandaşlardan adliye kapanmasın protestosu -Sivasın Hafik ilçesinde bir grup vatandaş, ilçedeki adliyenin kapatılma kararını protesto için Erzincan-Sivas karayolunu 20 dakika süreyle ulaşıma kapattı


SİVAS (A.A) - Hafik ilçesinde bir grup vatandaş, ilçe adliyesinin kapatılması kararını protesto için Erzincan-Sivas karayolunu ulaşıma kapattı.
     Adliyenin Sivasa bağlanmasına tepki gösteren yaklaşık 150 kişi, ilçe merkezinde toplandı. Büyük bir Türk bayrağı ve çeşitli pankartlar taşıyan gruptakiler tarafından, Erzincan-Sivas karayolu ulaşıma kapatıldı.
     Burada ilçe esnafı adına açıklama yapan Rahmi Soğancıoğlu, Doğanşar Adliyesi de Hafike bağlıdır. Doğanşarın en uzak köyü, Sivasa 135 kilometre mesafededir. Vatandaş Hafike bir araçla gelecek, ikinci bir araçla Sivasa gidecek. O günkü duruşmaya veya keşfe yetişebilirse yetişecek. Bunun bir de maddi kaybı var dedi.
     İlçenin küçülmesine belki de belde olmasına yol açacak kararın bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Soğancıoğlu, Adliyesinin kapatılmasından vazgeçilen 44 ilçeden bizim neyimiz eksik. Pazartesi gününe kadar ilçe adliyesinin kapatılma kararı geri alınmazsa sesimizi daha gür şekilde duyurmaya çalışacağız diye konuştu.
     Yaklaşık 20 dakikalık eylemin ardından vatandaşların dağılmasıyla yol yeniden ulaşıma açıldı.
    
     Muhabir: Muzaffer Akyüz / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Vatandaşlardan adliye kapanmasın protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER