Vatandaşlardan toplanan yemler, yaban hayvanlarına

Vatandaşlardan toplanan yemler, yaban hayvanlarına -Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisarda vatandaşlardan topladıkları ve müdürlüğün hazırladığı yemleri, yaban hayvanlarının beslenmesi için doğa


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Afyonkarahisarda vatandaşlardan topladıkları ve müdürlüğün hazırladığı yemleri, yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya bırakıyor.
     Müdürlüğe bağlı ekipler, İhsaniye ilçesine bağlı Emre Göleti kenarındaki alanlara yabani kuşların, kekliklerin ve tavşanların beslenmesi için 500 kilogram buğday ve arpadan oluşan yemi doğaya bıraktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yemleme çalışmalarında vatandaşların duyarlılık göstererek hibe ettikleri yemlerin kullanıldığını kaydetti.
     Bölge Müdürlüğü tarafından 2012-2013 kış sezonunda kullanılmak üzere 3 bin kilogram buğday, 3 bin kilogram arpa ve 100 balya saman temin edildiğini anlatan Kuşçu, şöyle konuştu:
     Yapılan çalışmalarla doğada yaşam alanları daralan ve sayıları azalan yaban hayvanlarının kış şartları nedeniyle zayi olmalarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. 2013 yılı kış dönemi boyunca yemleme çalışmaları, belediyelerin ve avcı derneklerinin de katılımıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde devam edecek. Yem bağışı da almaya devam edeceğiz. Bu nedenle kampanyaya ilgi gösterilmelidir.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü Afyonkarahisar Şubesi veteriner hekimlerinden Ali Gezer de karın yağmasıyla özellikle kınalı keklik ve diğer yaban hayvanlarının yem bulmada güçlük çektiğini bildirdi.
     Kış şartlarında hayvanların beslenmesinde sıkıntılar yaşandığını ifade eden Gezer, Bu sıkıntıların önüne geçmek için hayvanların yoğun olarak bulundukları bölgelere arpa ve buğday koyduk. Sandıklı ilçesinde bulunan Akdağ Tabiat Parkındaki yılkı atları ve geyiklere de saman balyaları bırakıyoruz dedi.
     Gezer, müdürlüğün imkanlarıyla elde edilen yemlerin dışında vatandaşların da bağışta bulunduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Burak Aydın / Deniz Açık
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Vatandaşlardan toplanan yemler, yaban hayvanlarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER