Vatandaşları dolandırdıkları iddiası

Vatandaşları dolandırdıkları iddiası -Tokatta düzenlenen iki ayrı operasyonda, büyücülük, falcılık yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı


TOKAT (A.A) - Tokatta düzenlenen iki ayrı operasyonda, büyücülük, falcılık yapmak suretiyle vatandaşları dolandırdıkları ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.
     Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde insanların dini duygularını istismar ederek, büyücülük, falcılık yapmak suretiyle vatandaşları dolandıran şahısların olduğu bilgisini aldı.
     Polis ekipleri, Savcılıktan alınan izinle 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Kentte bulunan bir kitabevine düzenlenen operasyonda iş yeri sahibi ve yardımcısı gözaltına alındı. Operasyonda, büyücülük ve falcılıkta kullanılan kitaplar, muskalar, vatandaşların isteklerinin yazılı bulunduğu kağıtlar, büyü yapmak ve fal bakmak suretiyle kimden ne kadar para alındığının yazıldığı ajanda ele geçirildi.
     Diğer operasyonda, aralarında 2 çiftin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Vatandaşlara ait bir miktar para ile çok miktarda gıda malzemesi, 9 muska, okunmuş tuz, kurşun dökme kepçesi, bir miktar kurşun ile bazı kişilerce sevmedikleri memurların başka illere tayinlerinin yapılması için yazıldığı belirtilen mektuplara el konuldu.
     Gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Vatandaşları dolandırdıkları iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER