Veliler, öğrenciyle sınıfta kitap okuyor

Veliler, öğrenciyle sınıfta kitap okuyor -Görelede öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan uygulamayla, okuma saatinde öğrenci, veli ve öğretmen sınıfta kitap okuyor -Görele Milli Eğitim Müdürü Küçükal


GİRESUN (A.A) - Kamil Yılmaz - Gültekin Yetgin - Görele ilçesinde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla başlatılan uygulamayla, belirlenen okuma saatinde öğrenci, veli ve öğretmen sınıfta kitap okuyor.
     Uygulama kapsamında her hafta çarşamba günleri okula gelen ve sınıfta çocuklarının yanına oturarak 1 saat boyunca kitap okuyan veliler, çocukların kitapları sevmesine de yardımcı oluyor.
     Görele Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki tüm ilkokul ve ortaokullarda kitap okuma uygulamasının gerçekleştirildiğini söyledi.
     "Uygulamayla öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının arttığını gözlemledik" diyen Küçükali, "Çocuklarımızın kelime hazinesinin geliştirilmesi, yorum gücünün artması ve kendilerine güven duymaları açısından kitap okuma çok önemli, bu alışkanlığı çocuklarımıza veriyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     -"Öğrenciler şevkle okuyor"-
    
     Görele Hasan Ali Yücel İlkokulu Sınıf Öğretmeni Müsamettin Dalgıç ise velilerin, çocuklarının kitap okumadığı yönünde şikayetleri üzerine uygulamayı başlattıklarını belirterek, "Veliler her çarşamba günü geliyor ve sınıfta son ders saatinde öğrencilerle kitap okuyor. Uygulama çok da verimli oldu. Aileler gelince çocuklar annem geldi, babam geldi diye seviniyorlar. Çocuklar aileleriyle oldukları için şevkle daha fazla okuyorlar" dedi.
     Öğrencilere her gün okuma sayfaları verdiklerini anlatan Dalgıç, "Veliler de bunun takibini yapıyor, evde okuma devam ediyor. Uygulamayla veliler de okuma alışkanlığı kazanıyor. Okulda, evde çocuklarıyla kitap okuyorlar. Çocuğa evde git kitabını oku dediğimizde biz bilgisayarın başında veya televizyon başında oturuyorsak çocuk gidip de kitap okumaz" diye konuştu.
     Uygulamaya katılan öğrenci velisi Arzu Sefer de uygulamanın çocuklar açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, "Biz her hafta okuma uygulamasına katılmak için okula geliyoruz. Sadece burada değil evde de çocuklarımızın yanında kitap okuyoruz. Çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığını artırdığını düşünüyoruz. Kitap okuma saatlerini aksatmıyoruz. Evde 1 saat kitap okuyoruz" dedi.
     Öğrencilerden Hatice Çakır, anne ve babaları okula gelince çok mutlu olduklarını, okumayı daha çok istediklerini dile getirdi.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Veliler, öğrenciyle sınıfta kitap okuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER