Vergi Haftası

Vergi Haftası -Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Vergi Haftası dolayısıyla Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilcisi İmdat Şimşeki ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, Vergi Haftası dolayısıyla Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilcisi Yeminli Mali Müşavir İmdat Şimşeki ziyaret etti.
     Özkök, 1990 yılından bu yana Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını, ziyaretin de bu kapsamda gerçekleştiğini belirtti.
     Yeminli Mali Müşavirler Odası Kayseri İl Temsilcisi İmdat Şimşek de, ülke refahının artması ve kamu hizmetlerinin daha kaliteli verilebilmesi, bütün vatandaşların vergi bilincinde ve vergi uyumuna sahip olmasına bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi:
     Maalesef, ülkemizde 75 milyon 627 bin 384 nüfus ve 52 milyon 806 bin 322 seçmen olmasına rağmen kayıtlı gerçek ve tüzel kişi faal mükellef sayısı Ocak 2013 itibariyle, Gerçek Gelir Vergisi Mükellefi 1 milyon 765 bin 559 kişi, Gerçek Stopaj Vergisi Mükellefi 2 milyon 440 bin 480 kişi, G.M.S.İ. Faal Mükellefi 1 milyon 334 bin 612 kişi, Basit Usul Mükellefi 700 bin 561 kişi, Kurumlar Vergisi Mükellefi 660 bin 944 olmak üzere toplam 6 milyon 902 bin 156dır. Yani nüfusun yüzde 9u ve seçmenlerin yüzde 13ü dolaysız vergi ödemekte. Yani vatandaşlarımızın çok küçük bir bölümü dolaysız vergilere muhatap. Kayıt dışı ile mücadelede, öncelikli olarak tam bir siyasi irade de gereklidir ve sık sık af kanunu (Vergi ve SGK affı) çıkarılmamalıdır. Bununla ilgili olarak yeni yazılacak olan Anayasaya da mali kural olarak bir hükümde konulması gerektiği görüşündeyiz. Kamu harcamalarında tam hesap verebilirlik ve sorumluluk sistemi uygulanmalıdır.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER