Yaban hayvanlarına yem desteği

Yaban hayvanlarına yem desteği -Rizede kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Bulut: -Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon


RİZE (A.A) - Rizede kış şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğinde yaban hayvanları için İkizdere ilçesine bağlı Anzer Vadisindeki Tozköy mevkisine 320 kilo yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge müdürlüğüne bağlı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzonda yaban hayvanları için bu yıl toplam 40 ton yem bırakmayı planladıklarını söyledi.
     Yaban hayvanlarının kış şartlarında aç kalmaması ve hayatlarını idame ettirebilmeleri için doğaya yem bırakmanın önemli olduğunu belirten Bulut, Doğaya yem bırakma çalışması müdürlüğümüze bağlı bütün illerde devam edecek. Bu kampanya ülke genelinde Genel Müdürlüğümüzce Yaban Tv ile Avcılık ve Yaban Hayatı Koruma Konfederasyonu eşliğinde devam ediyor. Kampanyaya bugüne kadar 260 bin kişi ve kurum katkıda bulundu. Kampanya kapsamında 860 bin kilogram yem bağışlandı dedi.
     Bulut, faaliyetlerin kış mevsimi süresince devam edeceğini dile getirerek, şunları söyledi:
     Geçen yıl bölgemize bağlı tüm illerde 20 ton yemleme yapmıştık. Biz yaban hayatı ile birlikte dünyayı paylaşıyoruz. Biyolojik çeşitlilik bakımından onların dünyadaki varlığı hiçbir zaman yadsınamaz. Yaban hayatının biyolojik çeşitliliğinin devamı açısından çalışmaların ciddiyetle sürdürülmesinin önemli olduğunu düşünüyorum.
     Doğaya yem bırakma işlemine Vali Yardımcısı Bahattin Aslanköylü, İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri de katıldı.
    
     Muhabir: Fikret Delal - İsmet Kösoğlu / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Yaban hayvanlarına yem desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER