Yabancı öğrenciler için Türk Kültürü Gecesi

Yabancı öğrenciler için Türk Kültürü Gecesi düzenlendi


SİVAS (A.A) - Sivasta Avrupa Birliği Projesi kapsamında 6 ülkeden gelen yabancı öğrencilere, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Türk Kültürü Gecesi düzenlendi.
     Bilim ve Sanat Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gece, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü misafirhanesinde gerçekleştirildi.
     Bilim Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir, ilk kez bu kadar kalabalık bir grubun Sivasa geldiğini belirtti. Özdemir, yurt dışından gelen öğrencilere ülkeyi ve Sivası tanıtmaktan mutlu olduklarını kaydetti.
     Proje koordinatörü Şükrü Karabulut ise projenin amacına değinerek, asıl konunun kitap okumaya vurgu yapmak olduğunu bildirdi. Proje kapsamında bir çok etkinlik yapılacağını anlatan Karabulut, kent meydanında toplu olarak kitap okuma çalışmasının yapılacağını kaydetti.
     Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Romanya, Moldova ve Ukraynadan gelen öğrenciler, proje kapsamında yapılan etkinliklere katıldı.
     Öğrenciler, Türk ve Sivas kültürünü tanıdıklarını, aynı zamanda kendi kültürlerini de tanıtma imkanı bulduklarını belirtti.
     Konuşmaların ardından öğrencilere, Türkiyenin yemek kültürüyle ilgili bilgiler verildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler için Türk Kültürü Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER