Yabancı öğrenciler yaban hayatını inceledi

Yabancı öğrenciler yaban hayatını inceledi -Burdurda yürütülen Bitkisel Çaylar Projesi kapsamında kente gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler Karakentte bulunan Burdur Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezini gezdi (Fotoğraf


BURDUR (A.A) - Burdurda yürütülen Bitkisel Çaylar Projesi kapsamında kente gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Karakent köyünde bulunan Burdur Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezini gezdi.
     Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 6 ortaklı Bitkisel Çaylar Projesi kapsamında Almanya, Portekiz, Polonya, İtalya ve Türkiyeden 30 öğrenci ve öğretmen Bucak ilçesine geldi.
     Burada proje ortaklarından Bucak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından misafir edilen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Karakentte bulunan Burdur Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
     Ziyaret sırasında merkezde bulunan yaban hayvanlarını yakından inceleyen misafir öğrenci ve öğretmenlere, Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca tarafından sunum yapıldı.
     Proje koordinatörlerinden İngilizce öğretmeni Dina Costa, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ortağı olan ülkeleri gezdiklerini ve proje alanlarında inceleme yaptıklarını söyledi.
     Bu incelemeler dışında Burdur Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi ve Lisinia Doğa ve Anti Kanser Projesi alanını da gezme imkanı bulduklarını belirten Costa, Lisinia projesini çok ilginç buldum. Buradaki doğal yaşam koşullarından çok etkilendim. Devlet destekli olmamasına rağmen kendi imkanlarıyla gerçekleştirmişler. Ayrıca yabancı ülkelerden buraya çok sayıda gönüllü de gelmiş. Bu gençlerin burada ortak paydada buluşması çok önemli dedi.
     Proje koordinatörlerinden İngilizce öğretmeni Ömer Abalı ise Lisiniayı internet üzerinden takip ettiklerini ve yabancı misafirlerle ziyaret etmeye karar verdiklerini anlattı.
     Bölgede bu kadar büyük bir projenin olduğunu bilmediklerini ifade eden Abalı, Burada büyük iş başarılmış. Her şey organik. İnsan sağlığına zararlı hiçbir şeyin bulunmadığı bir yer. Herkese tavsiye ediyorum, mutlaka gelin görün diye konuştu.
     Yabancı öğrenciler ise geziden memnun olduklarını, daha önce görmedikleri kuş türlerini yakından görme imkanı bulduklarını belirttiler.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yabancı öğrenciler yaban hayatını inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER