Yabancı ressamlar Yenişarbademliyi resmedecek

Yabancı ressamlar Yenişarbademliyi resmedecek -14 Temmuzda düzenlenecek Pınargözü Kültür Şenlikleri için Belçika, Litvanya ve Türkiyenin çeşitli kentlerinden davet edilen ressamlar, ilçenin güzelliklerini resmedecek (F


ISPARTA (A.A) - Yenişarbademlide 14 Temmuzda düzenlenecek Pınargözü Kültür Şenlikleri için Belçika, Litvanya ve Türkiyenin çeşitli kentlerinden davet edilen ressamlar, ilçenin güzelliklerini resmedecek.
     Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 4üncüsünü düzenleyecekleri Pınargözü Kültür Şenliklerinde sanata geniş yer vermek istediklerini belirterek, daha önce ilçede görev yapmış ve ressam kişiliğiyle tanılan uzman Dr. Melek Günbey ile sanatçı arkadaşlarını ilçeye davet ettiklerini söyledi.
     Dr. Günbeyin önderliğinde bir araya gelen sanatçıların bölgenin güzelliklerini konu alan çalışmalar yapacaklarını ifade eden Erdem, eserlerin 14 Temmuzda Ağıllaca Yaylasında düzenlenecek Pınargözü Kültür Şenliklerinde sergileneceğini kaydetti.
     Ödüllü resimlerin yanı sıra çeşitli sanat dallarında adından söz ettiren Antalya Devlet Hastanesinde görevli anestezi uzmanı Dr. Melek Günbey ise orta okul yıllarında bir resminin kendisinden habersiz resim öğretmeni tarafından uluslararası bir yarışmaya gönderdiğini, resmin bronz madalyaya layık görüldüğünü anlattı.
     Tıp fakültesinden mezun olmasının ardından Yenişarbademlide göreve başladığını dile getiren Günbey, bir buçuk yıl görev yaptığı Yenişarbademlinin doğal ve tarihi güzellikleriyle kendisi için unutulmaz bir yer olduğunu söyledi.
     Günbey, bölgenin tanıtımına katkı sağlamak için ressam arkadaşlarıyla geçen yıl ilk kez ilçede bir araya geldiklerini anlatarak, şöyle konuştu:
     3 yıl önce sanatçı arkadaşlarımla Yalvaçta bir çalıştay düzenledik. Çalışmalarımız halktan büyük ilgi gördü. Benzer çalışmayı Yenişarbademlide de yapmak istedik. Geçen yıl ilk olarak Türkiyeden ressam ve ebru sanatçıları arkadaşlarımla bir çalıştay yaptık. Bu yıl ise Avusturyada yaz akademisinde birlikte çalıştığım arkadaşlarımı da davet ettim ve çalıştayımızı uluslararası düzeye taşıdık.
     Şenliklere kadar Yenişarbademlinin güzelliklerini resmedeceklerini dile getiren Günbey, çalışmalarının 14 Temmuzdaki şenliklerde sergileyeceklerini, daha sonra belediye tarafından oluşturulacak kültür sanat merkezine alt yapı sağlanması için bağışlayacaklarını kaydetti.
     Belçikalı sanatçı Brigitte Schuermans da mimar babası sayesinde sanatla çok erken yaşlarda tanıştığını söyledi. Sanat tarihi, restorasyon, heykel ve resim eğitimi aldığını anlatan Schuermans, birkaç yıl önce Avusturya Salzburg Sanat Yaz Akademisinde Dr. Melek Günbey ile tanıştığını ve aynı atölyede çalıştıklarını kaydetti.
     Daha önce Türkiyeye has kültürel özellikleri gördüğünü ancak Dr. Günbeyin daveti üzerine Türkiyeye ilk kez bu yıl geldiğini aktaran Schuermans, kendisini güzel enerjilerin yayıldığı farklı bir gezegende hissettiğini dile getirdi.
     İstanbuldan gelen ressam Hulki Karabel de Belediye Başkanı Erdem ve Dr. Günbey sayesinde geçen yıl Yenişarbademli ile tanıştığını ifade ederek, Burayı aşk vaziyetinde sevdik. Ömür el verdiği sürece geleceğiz dedi.
     Başkan Erdemin daveti üzerine Dr. Günbey eşliğinde ilçeye gelen Belçikalı Brigitte Schuermans, Litvanyalı Asta Abrammauskaite Galiene, Daiva Galdikaite, Zivile Sabalıauskaite ve Skaite Bendoriene ile Yurdagül Işıl, Sevgi Koç, Mümüne Ceren Koyu, Münevver İzgi, Hulki Karabel, Canan Karabel, Gülten Demirci, Osman Vırıt, Fikriye Bayraktar, Faruk Akdoğan, Kadir Çakan ve Ceyda Selimbaşoğlu, Yenişarbademlinin tarihi ve doğal güzelliklerini ziyaret ederek, bu güzellikleri konu alan çalışmalar yapacak.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yabancı ressamlar Yenişarbademliyi resmedecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER