Yabancılar artık Antalyada Evet diyor

Yabancılar artık Antalyada Evet diyor -Girişimci bir organizasyon şirketinin 3 yıllık tanıtım çalışmalarının ardından evlilik turizmi kapsamında çoğunluğunu İranlı ve Rus turistlerin oluşturduğu çiftler, Antalyada Evet diyer


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Girişimci bir organizasyon şirketinin 3 yıllık tanıtım ve altyapı çalışmalarının ardından evlilik turizmi kapsamında, çoğunluğunu İranlı ve Rus turistlerin oluşturduğu çiftler Antalyada Evet diyerek hayatlarını birleştiriyor.
     Uluslararası evlilik organizasyonları yapan Antalya merkezli bir turizm şirketinin genel müdürü Gülseren Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle evlilik turizminin gelişmesi için 3 yıldır tanıtım ve altyapı çalışmaları yaptıklarını söyledi.
     Antalyayı evlilik turizmi ile tanıştırdıklarını belirten Özdemir, dünyadaki 500 turizm acentesiyle anlaştıklarını, bu acentelerin internet sitelerinde Antalyada evlenin şeklinde reklamlar bulunduğunu bildirdi. Dünyada ülke dışında evlenmenin moda olduğunu anlatan Özdemir, Rusya ve Kuzey Avrupa çok soğuk ülkeler. Soğuk ülke vatandaşlarının sıcak ülkeleri seçmesi, Antalya için büyük avantaj dedi.
     Türkiyenin evlilik turizmi konusunda geç kaldığını vurgulayan Özdemir, yurt dışındaki turizm firmalarının artık Antalyanın sadece turizm cenneti olarak güneş, kum ve denizden ibaret olmadığını öğrendiğini, evlilik organizasyonlarının yapılabileceğini fark ettiğini dile getirdi.
     Özdemir, yaptıkları çeşitli organizasyonlar sayesinde çiftlerin artık Antalyada evlendiğini, evlilik yıl dönümlerini kutladığını ve evlilikleriyle ilgili kutlamalar yaptıklarını kaydetti.
    
     -Dalgalar arasında bile nikah kıyanlar var-
    
     Özdemir, çiftlerin en fazla plaj düğününü tercih ettiğini belirterek, şunları söyledi:
     Denizin içinde dalgalar arasında bile nikah kıyanlar var. Bazı çiftler için çeşitli konseptler hazırlıyoruz. Korsan kıyafetleriyle gemide evlenenler, hatta yöresel Türk kıyafetleri giyip Türk adetlerine göre evlenenler de var. Film çeker gibi hayatlarında unutamayacakları düğünler hazırlıyoruz. Antalyayı başka bir yüzüyle tanıtıyoruz. Antalya bir düğün şehri haline gelecek.
     Evlilik turizminin, turizme yeni bir soluk getirdiğini vurgulayan Özdemir, başta İran ve Rusya olmak üzere İngiltere, Amerika ve Kuzey Avrupa ülkelerinden büyük ilgi gördüklerini ifade etti. Evlilik turizmi sektörünün her geçen gün büyüdüğüne dikkati çeken Özdemir, Antalyanın bu sektörde en fazla tercih edilen şehirlerden olacağını kaydetti.
     Evlilik için turistlerin ciddi bütçeler ayırdığını anlatan Özdemir, Çiftler düğün için masraftan kaçınmıyor. Bu nedenle düğün sayesinde para bırakan turistleri ülkemize çekmiş oluyoruz diye konuştu.
     Özdemir, Türkiyede nikah işlemi için evrakları tamamlamanın 1 gün sürdüğünü, Avrupa ülkelerinde ise yabancıların nikah kıyması için evrak işlemlerinin 4-5 gün sürebildiğini, bu durumun da Türkiye adına önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.
     Özdemir, 2013 yılının evlilik turizmi adına çok hareketli geçeceğini, şimdiden çok sayıda rezervasyon aldıklarını belirtti.
    
     -Rus gelin ile Kazak damat Akvaryumda nikah tazeledi-
    
     Şirketin organizasyonuyla Türkiyeye gelen ve 1 yıllık evli olan Kazakistanlı Ferdi ve Rus Alexandra Mehmedoğlu çifti, Antalya Akvaryumda nikahlarını tazeledi.
     Nikah öncesinde barış güvercinleri uçuran çift, keman dinletisi eşliğinde akvaryum içerisindeki yer altı mağarasına girdi. Burada nikahlarını tazeleyen çift, dans ederek romantik anlar yaşadı. Mağarada şampanya da patlatan çift, akvaryumda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Çift, konuklarıyla düğün yemeğinde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yabancılar artık Antalyada Evet diyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER