Yakutiye Belediye Başkanı Korkut:

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut: -İnsanlık bu yüce örneğe iyi bakıp anlayabilir ise bir çok toplumu sarsan sorunlar ortadan kalkacaktır


ERZURUM (A.A) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Hz. Muhammetin o gece tüm insanlığı onurlandırmak için dünyaya teşriflerinin 1442. yılı olduğunu belirtti.
     Korkut, Hz. Muhammetin ahlakıyla ahlaklanmanın insanlık için kurtuluş olacağını söyledi. İnsanlığın Hz. Muhammedin getirdiği ahlak, düzen ve sistemle yeniden şekillendiğini ifade eden Korkut, şunları kaydetti:
     Hz. Peygamberin her çağa hitap eden örnek hayatı, Sünnet-i Seniyesi, bize bıraktığı Veda Hutbesi insanlığın, biz Müslümanların gitmesi gereken yolu aydınlatıyor. Rahmet Peygamberi, bize bıraktığıyla, Hz. Kuran-ı nasıl anlamamız, takip etmemiz gerektiği noktasında örnekleriyle yeteri kadar örnek bir kişilik, karanlıklara ışık tutan bir aydınlatıcıdır. Bugün gerek biz, dünya Müslümanları ve insanlığın Hz. Muhammedden alacağı, öğreneceği çok şey vardır. Dünyanın yaşadığı sancıların temelinde de haksızlık, hukuksuzluk vardır. İnsanlık bu yüce örneğe iyi bakıp anlayabilir ise bir çok toplumu sarsan sorunlar ortadan kalkacaktır.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Yakutiye Belediye Başkanı Korkut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER