Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın

Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın -Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Kaş: -Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bugün akşama doğru yeri teslim ederiz diye düşünüyoruz


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Bekir Kaş, AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Şye ait elyaf fabrikasında dün sabah saatlerinde çıkan yangınla ilgili, Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bugün akşama doğru yeri teslim ederiz diye düşünüyoruz dedi.
     Kaş, AKSA Akrilik Kimya A.Şde dün çıkan yangın sırasındaki yapılan müdahale ve çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğündeki tüm izinlerin iptal edildiğini belirten Kaş, şöyle konuştu:
     Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bugün akşama doğru yeri teslim ederiz diye düşünüyoruz. En son üzerini köpükle kapatıp soğutma çalışmasını bitirmek istiyoruz. Şu anda orada bulunan 6 kişilik ekibimiz, köpük basıyorlar. Çalışmamız bittikten sonra fabrika yetkililerine yeri teslim edeceğiz. Onlar da enkaz kaldırma çalışmalarına başlayacaklar. 3 vardiyamız vardı. Tüm izinleri iptal edip, vardiyası olmayan personeli göreve çağırdık. İlk olarak yangına, 7 araçla müdahale ettik. Civar illerden, Bursadan, Kocaelinden gelen ekipler de vardı. Toplam 15e yakın araç çalışma yaptı. Araçların çoğu gitti.
     Yangında şartların kendileri için elverişli olduğunu ifade eden Kaş, Yangında olumlu olan taraf, aşırı rüzgarın olmamasıydı. Şiddetli rüzgarın, lodosun olması belki de o kadar yakından müdahale şansı vermeyecekti. Hava şartları, bizim lehimizeydi. Yangın kimya tesislerine, kimyasallara sirayet etmeden yangını söndürme çalışmalarımız başarıyla tamamlanmıştır diye konuştu.
     Kaş, yangını her zaman kontrol altında tuttuklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Müdahalede herhangi bir aksaklık olmadı. Biz, ilk etapta elyafın yanarak bitmesini düşünüyorduk. Yanarak söndürme yönetimini denedik. Bir taraftan hem söndürüyorduk, hem soğutma işlemini gerçekleştiriyorduk. Amaç burada yangının başka bölümlere sirayetini engellemek, yangını çıktığı bölgede hapsetmekti. Bunu da başardık. Aksama olmadı. Sadece uçak geliyor diye 15 dakika ekibi çekme durumumuz oldu. 15 dakikada yangın biraz arttı. Fakat her zaman kontrol altındaydı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovada elyaf fabrikasındaki yangın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER