Yalovada eski arboretum alanının satış ihalesi

Yalovada eski arboretum alanının satış ihalesi -Katılımın olmadığı ihale 3 hafta sonra yeninden yapılacak


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi Encümeninde gerçekleştirilen eski arboretumun alanının turizm amaçlı satış ihalesi katılım olmaması nedeniyle 3 hafta sonraya ertelendi.
     Eski arboretum alanında turizm tesisi kurulması için 44 milyon 500 bin TL muhammen bedelle gerçekleştirilen ihale, Yalova Belediye Meclisi Encümen Salonunda yapıldı.
     Katılımın olmadığı ihalenin yasa gereği 3 hafta sonra yapılacağı bildirildi.
     Belediye Başkan Yardımcısı ve Encümen Başkanı Ahmet Özsümer, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, İştirakçilerin olmamasından dolayı ihaleyi 3 hafta sonraya erteledik. Bu daha önceden de yaşadığımız şeyler. Beton santrallerinde de aynı şeyleri yaşadık. Buraya birileri talip olacaktır dedi.
     Son günlerde ihaleyle ilgili yapılan açıklamalara tepki gösteren ve engellemelerle karşılaştıklarını iddia eden Özsümer, şunları kaydetti:
     Aynı engellemeleri beton santrali yerlerinde de yaşadık. Bazı meclis üyeleri gönüllü olarak belediyeye bağış yapmak isteyenlere sakın bağış yapmayın derken, daha sonra da bazı yer sahiplerini plana itiraz edin, mahkemeye gidin diyerek yönlendirdiler. Üstüne üstlük aynı taktikle, o zaman da bazı yayın organları aracılığı ile ihale ye birkaç gün kala beton santrali yerleri mahkemelik diye manşetler attırdılar. Amaç belediye mülkünün değerini düşürmek, turizm projesini engellemek, yüzlerce işsiz vatandaşımıza iş imkanı sağlayacak, esnafımızın direk olarak sebepleneceği, binlerce turistin ilimize gelmemeleri için gayret göstermek.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Metin Aktaş
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada eski arboretum alanının satış ihalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER