Yalovada karne töreni

Yalovada karne töreni -İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman: -İsteğimiz, az başarılı olan öğrencilerimize kızmak, küsmek, yerine çözüm için öğrencimizle birlikte durum değerlendirmesinin yapılarak onlara destek olmanız ve tedbir al


YALOVA (A.A) - Yalovada, 2012 -2013 eğitim-öğretim yılı birinci dönem sonunda 35 bin 607 öğrenci karne heyecanı yaşadı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen karne töreni, Bahçelievler İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Törende öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman karnelerini verdi. Yurtman, şunları kaydetti:
     2012-2013 eğitim-öğretim yılı eğitim uygulamalarımızın birinci kanaat dönemi, okul öncesinde 2 bin 847, temel eğitimde 24 bin 293, ortaöğretimde 11 bin 314 öğrenci olmak üzere toplam 38 bin 454 öğrenci ile tamamlanmış bulunmaktadır. Yarıyıl sonu itibariyle temel eğitimde 24 bin 293, ortaöğretimde 11 bin 314 olmak üzere 35 bin 607 öğrencimiz karne alacaktır. İkinci yarıyıl 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayıp, 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecektir.
     Karne alan öğrencilere seslenen Yurtman, şöyle devam etti:
     Karnelerinizi aldığınız bugün bazılarınız sevinecek, bazılarınız üzüleceksiniz, bazılarınız gururlanacaksınız. Sevinecekler İkinci dönem başarılarını taçlandırmak için gayret göstermeli, üzülenler ikinci dönemin yeni bir fırsat olacağının bilincinde sorunu fırsata çevirme çabasında olmalı, mağrur olanlar bunu daimi kılmak için çabalarında sebat etmelidirler.
     Konuşmasının devamında velilere de hitap eden Yurtman, Karne çocuğunuzun hayatına dair başarı ya da başarısızlık belgesi değildir. Çocuklarımızla bir yetişkin gibi iletişim kurarak yakınlığımızı hissettirmeliyiz. İsteğimiz, az başarılı olan öğrencilerimize kızmak, küsmek, yerine çözüm için öğrencimizle birlikte durum değerlendirmesinin yapılarak onlara destek olmanız ve tedbir almanızdır diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada karne töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER