Yalova Belediye Başkanının AK Partiye katılması

Yalova Belediye Başkanının AK Partiye katılması -Yalova Belediye Başkanı Koçal: -Neden AK Partiye geçtim diye akıllarda sorular olabilir. Bir insan bir siyasi partiye girerse iki bakış açısı gerekçe olabilir. Bir tanesi dünya gör


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Neden AK Partiye geçtim diye akıllarda sorular olabilir. Bir insan bir siyasi partiye girerse iki bakış açısı gerekçe olabilir. Bir tanesi dünya görüşü, siyasi kabulleri ikincisi de bakış açısı, bunalar bir gerekçedir dedi.
     AK Partiye katılan Yakup Bilgin Koçal, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığı konferans solonunda AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ile basın toplantısı düzenledi.
     AK Partiye geçiş sebeplerine açıklık getiren Koçal, şöyle konuştu:
     Neden AK Partiye geçtim diye akıllarda sorular olabilir. Bir insan bir siyasi partiye girerse iki bakış açısı gerekçe olabilir. Bir tanesi dünya görüşü, siyasi kabulleri ikincisi de bakış açısı, bunalar bir gerekçedir. Bütün Yalova bilir ki ben siyasi hayatıma Anavatan Partisinde başladım. Dönemin Anavatan Partisi Genel Başkanı genel başkanlığı bıraktı ve bağımsız kaldım. Daha sonra Anavatan Partisi Doğruyol ile bütünleşti ve Demokrat Parti oldu. Ben de Demokrat Partide siyasete devam ettim. Demokrat Parti de siyasi hayatında olumsuz anlamda bir neticeye maruz kaldı. Eski Genel Başkanı da şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yani ben siyasi olarak bir gerekçe izah edeceksem siyasi hayatıma merkez sağda başlamış, orada devam eden bir çizgideyim. Ben geçmişte iki farklı siyasi partide görev yaptım Anavatan ve Demokrat Parti, işin siyasi bakış açısını böyle izah edebilirim.
     AK Partiye katılmasında mantıklı gerekçelerin olduğuna da değinen Koçal, şunları kaydetti:
     Siyaseti ülke genelinde değil yerelde yapan bir insanım. Tabii gel de siyaset öncelikli olarak kente hizmetle ilintili bir olaydır. Belediyecilik de kentte, biraz daha siyasetin ötesinde, insanların birebir beklediği bir hizmetle ilintili bir olaydır. Bu anlamda da çok rasyonel çok akılcı mantıklı bir gerekçesi vardı Ak Partide siyasete devam etmenin, neden- 2009 seçimlerinde her ne kadar halk bize teveccüh ettiyse de belediye meclisinde azınlık vaziyetindeydik. Azınlık olmak neyi ifade ediyor, siyasetin bir birimizi kandırmaya gerek yok gerçekleri var. Beraber plan program proje yapmazsanız o kararların meclisten geçmesi bazen imkansız hale gelebiliyor. Bu meclisteki problemlerimiz, anlatmakta çok zorlandığımız bazen gerçekten anlatamadığımız bunun içinde zamanımın, emeğimin çoğunun konuya vermek zorunda kaldığım ve çoğunu da hayata geçirmeyi hayal ettiğimiz projelerdi bundan dolayı imtina ettiğimiz bir gerçekti. Şimdi AK Parti ile beraber, bu işin içinden çıkacağız. İki yol vardı ya AK Parti ile yapacaksınız yada CHP ile yapacaksınız. Tabii ki hem siyasi yaklaşımımız hem de kayda değer, kentte hizmet yapma sürecinde AK Partiye geçmenin çok akılcı bir yönü vardı. AK Parti iktidarıyla olmanın da böyle bir rasyonel faydası var.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanının AK Partiye katılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER