Yalova Belediye Başkanı Koçal hakkında valiliğe

Yalova Belediye Başkanı Koçal hakkında valiliğe suç duyurusu


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Meclisinin CHPli üyeleri, Belediye Başkanı Yakup Koçalın Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 11. maddesini ihlal ettiğini iddia ederek, Yalova Valiliğine suç duyurusunda bulundu.
     CHPli meclis üyeleri, geçtiğimiz günlerde belediye meclisine sundukları, arboretumun parçalı satış kararının iptalini isteyen önergeyi meclisin son oturumunda oylatacağını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, hakkında suç duyurusunda bulundu.
     Yalova Valiliğine gerekli başvurunun yapıldığını belirten CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yakup Koçalın iyi niyetli olmadığını iddia etti. Özel, şöyle konuştu:
     Arboretumun satışı konusunda arkadaşlarımız 37 dönümlük arazinin bütününün satışına yönelik karara Evet dediler. Biz halen bu kararın arkasındayız. Burasının bütün olarak satılmasını istiyoruz. Ancak bu arazinin 5 parçada satılacağını duyunca böyle bir satışın Yalovanın yararına olmayacağını düşünerek parçalı satış kararının iptaline yönelik bir önerge verdik. Önergenin ardından da Belediye Başkanı Yakup Koçalın iyi niyetli olup olmadığını görmek için 3 gün bekledik. Ancak gördük ki başkan hiç de iyi niyetli değil. Ardından önergenin gündeme alınmasını istedik. Ancak başkan bunu ileri ki bir tarihte gündeme alacağını söyledi. 12 Kasım tarihinde bu arazi parçalı olarak ihaleye çıkacak. Bu tarihten sonra bizim önergemizin gündeme alınmasının bir anlamı da kalmayacak. Biz de o nedenle Belediye Yasasının çiğnendiği gerekçesi ile Yalova Valiliğine dilekçe ile suç duyurusunda bulunduk.
     CHP Grup Başkanı Kadir Koyuncuoğlu ise Koçalın 11. maddeyi uygulamamasının suç olduğunu öne sürerek, Gündemde herhangi bir maddenin yerini değiştirmek tamamen meclisin yetkisinde olan bir şey. Meclis Çalışma Yönetmeliğinin 11. Maddesi bu tip bir önergenin verilmesi durumunda başkanın bunu oylatmak zorunda olduğunu söylüyor. Dolayısıyla başkan önergeyi oylatmayarak bu maddeyi ihlal etti. Oylatılıp meclis kararı ile bu konunun sonra görüşülmesi kararı çıksaydı biz buna da uyardık. Ama bunu oylatmayarak bir suç işledi ve meclisin çalışmasını engelledi dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Belediye Başkanı Koçal hakkında valiliğe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER