Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu:

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: -Tercih edilen bir üniversite olduk


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, bu yıl yapılan üniversite yerleştirmelerinde en çok tercih edilen üniversitelerden biri olduklarını söyledi.
     Rektör Prof. Dr. Eruslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Yalova Üniversitesinin öğrenciler tarafından yüksek ölçüde tercih edildiğini belirterek,Sadece iki tane meslek yüksekokulunda boşluğumuz var. Onlar da gece bölümleri. Tercih edilen bir üniversite olduk. Geçen sene mühendislikte en çok tercih edilen üniversiteydik. Büyük üniversiteler dahil en çok tercih edilen üniversitelerden biriyiz dedi.
     İlahiyat Fakültesinin bu yıl ilk kez öğrenci almasına rağmen 5. sırada olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Eruslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     20yi aşkın İlahiyat Fakültesi var, ilk yılda 5. olduk. En kaliteli öğrencileri fakültemize aldık. Yalova Üniversitesinin bu kadar tercih edilmesinin nedeni yeridir. Bir üniversitenin tercih edilmesi için kozmopolitan bir şehir olması lazım. Öğrenci kozmopolitan bir şehirde üniversite okuduğu takdirde kültürü artar. Türkiyenin en kozmopolitan şehri Yalovadır. Çünkü yarım saatte 3 büyük ile ulaşabiliyorsun. Yalova 19 milyonluk bir nüfusun ortasında. Bu nedenle Yalova Üniversitesinin tercih nedeni yeridir.
     Öğrenci sayısında bu yıl artış olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Eruslu, Bu sene 6 bin 500 öğrenci olacak. Geçtiğimiz sene 5 bindi. Öğrenci sayısının artmasıyla birlikte yurtlar da yapılıyor. Şu anada kadar Yalovada 12 tane özel yurt açıldı. Termaldeki yurt binasının da bu yıla yetişmesi hedefleniyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER