Yalova ve Arjantinin La Plata şehri

Yalova ve Arjantinin La Plata şehri arasında kardeş şehir protokolü


YALOVA (A.A) - Yalova Belediyesi ile Arjantinin La Plata şehri arasında kardeş şehir ilişkilerinin ilk adımı atıldı.
     La Plata Belediye Başkanı Pablo Oscar Bruera, Yerel Meclis Başkanı Santiago Andres Martorelli, yerel milletvekilleri Emiliano Fernandez ile Valeria Amendolara, Diyalog Merkezi İdarecisi Nancy Falcon, ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik Arjantin heyeti, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçalı makamında ziyaret etti.
     Koçal, makamında Arjantinden gelen misafirlerle bir süre sohbet ederek, Böyle güzel bir heyeti şehrimizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım burada güzel günler geçirirsiniz. Güzel hatıralarla ayrılarsınız. Biz, bir iş nasıl başlarsa öyle gider deriz, güzel başladık kardeşliğimiz de güzel devam edecektir dedi.
     Koçala misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Bruera, Yalova hakkında Koçaldan bilgiler alarak Yalovanın da La Plata kenti gibi bir çiçek şehri olduğunu belirtti. Arjantin heyeti, Koçala Messinin Arjantin milli takım formasını hediye ederken, Koçal da Yalovanın minyatür çini çalışması, ebru çalışması ve Yalovayı tanıtıcı hediyeler takdim etti.
     Daha sonra Belediye Encümen Salonunda Yalova Belediye Başkanı Koçal ile La Plata Belediye Başkanı Bruera, Yalova ile La Plata şehri arasında kardeş şehir ön işbirliği protokolünü imzalandı.
     İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Arjantinli heyet, Yalova Aktif Sanayiciler ve İşadamları Derneğinde (YASİAD) onurlarına verilen öğle yemeğine katıldı.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova ve Arjantinin La Plata şehri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER