Yalovalı öğrenciler Müzebüsle buluşacak

Yalovalı öğrenciler Müzebüsle buluşacak


YALOVA (A.A) - Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Yalovada 5 okula gidecek.
     Kısıtlı imkanlar ve uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesinin, 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze, Yalovadaki gezisine, 25 Şubatta Yalova merkezdeki Kardelen İlköğretim Okulu ile başlayacak. Müzebüs daha sonra gezisini, 26 Şubatta Kadıköy İlköğretim Okuluna, 27 Şubatta Atatürk İlköğretim Okuluna, 28 Şubatta Çınarcık ilçesindeki Gülkent İlköğretim Okuluna ve 1 Martta ise Çiftlikköy ilçesindeki Kocadere İlköğretim Okuluna yapacak.
     Yola çıktığı günden bu yana bin 355 okulda, 248 bin 616 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 29 ilde 133 okul ile 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
     Müzebüste ulaşım, iletişim, kuvvet, hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor.
     Bu objeler arasında, buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati ve pilli araba gibi çeşitli eşyalar bulunuyor.
    
     -Sanayiciler Derneğinden Dağa ziyaret
    
     Yalova Sanayiciler Derneği yönetimi Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan Dağ, geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulla göreve gelen dernek başkanı Fatih Tanverdiye başarılar diledi. Dağ, Umarım yapacağınız çalışmalar Yalovada sanayinin ve dolayısıyla ekonominin gelişmesine sebep olur. Yalova, sanayi bakımından yeni yatırımlara ve istihdam alanlarına ihtiyaç duyuyor. Bunu yaparken de Yalovanın kendine has doğasını ve güzelliklerini bozmadan yeni yatırımcıları çekmemiz lazım. Derneğinize bu konuda büyük görev düşüyor dedi.
     Tanverdi ise Ziyaretlerimizle yeni bir yönetim olarak ilk etapta kurum ve kuruluşlara yapacağımız çalışmaları anlatıyor ve bizden beklentilerini dinliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovalı öğrenciler Müzebüsle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER