Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı -Eleşkirt Devlet Hastanesinde yapılan yangın tatbikatında bir hasta binanın 2. katından vinç marifetiyle indirildi


AĞRI (A.A) - Eleşkirt Devlet Hastanesinde düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, sivil savunma ve itfaiye ekipleri işbirliğiyle gerçekleştirilen tatbikat öncesinde hastane personeline yangına müdahale konusunda eğitim verildi.
     Tatbikatta, sağlık personeli senaryo gereği alevlere teslim olan binayı tahliye etmeye çalıştı. Hastanedeki 5 hasta, tatbikata katılan ekipler tarafından tahliye edilirken, itfaiye ekipleri de bir hastayı 2. kattan vinç marifetiyle indirdi.
     Sivil Savunma Eleşkirt Amiri Emrullah Çelik, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, bu tür tatbikatların personelin eğitimi için faydalı olduğunu söyledi.
     Vatandaşların da bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Biz bu çalışmaları yaparken vatandaşların da bize yardımcı olması gerekiyor. Yangının söndürülmesinde ya da hastaların tahliyesinde onlara da ihtiyacımız var. Bugün yaptığımız çalışmalar çok iyi şekilde tamamlandı. Tatbikat gerçeğini aratmadı, bütün hastane personeli tatbikata katıldı" dedi.
    
     Muhabir: Cemal Çavdar / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER