Polis büyükleriyle türkü söyleyecekler

Polis büyükleriyle türkü söyleyecekler -Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında polis memurları ve lise öğrencilerinden oluşturulan "Hoş sada" isimli müzik grubu konserler vermeyi planlıyor (Fotoğraflı-Görüntü


ŞANLIURFA (A.A) - Yasin Dikme - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce yürütülen "Güvenli okul, güvenli gelecek" projesi kapsamında polis memurları ve lise öğrencilerinden oluşturulan "Hoş sada" isimli müzik grubu konserler vermeyi planlıyor.
     Toplum Destekli Polis ekipleri, proje kapsamında, çeşitli mahallelerde risk altındaki 100 öğrenciye gitar, bağlama ve vurmalı çalgılar kursu verdi. Kursların yanı sıra müziğe yetenekli sesi güzel öğrencileri de belirleyen ekipler, müzik aleti çalan ve müzik konusunda yetenekli çocuklar ile polis memurlarından oluşan 24 kişilik müzik grubu kurdu.
     Türk Halk Müziğinden çeşitli yörelere ait türküleri seslendiren "Hoş Sada" isimli grup, bir aylık çalışmanın ardından çevre illerde ve okullarında konserler vermeyi planlıyor.
     Toplum Destekli Polislik Şubesi Amiri Volkan Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, risk alanındaki lise öğrencileri üzerine çeşitli çalışmalar yürütüklerini anımsattı.
     Amaçlarının öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu aktaran Güneş, bu amaçla saz ekibi ve korosunda polis ve öğrencilerin bulunduğu bir müzik grubu oluşturduklarını söyledi.
     Grubun çalışmalarında müzik öğretmenlerinden de destek aldıklarını ifade eden Güneş, "Grubumuzda polis memurlarımız ve öğrencilerimiz birlikte türküler seslendiriyor. Müzik öğretmenlerinin gözetiminde yapılan çalışmaların ardından önümüzdeki günlerde konserler düzenleyeceğiz. Çok güzel ve uyumlu bir grup kurduk. Çocuklarımızı bu tür etkinliklerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz" diye konuştu.
    
     -Öğrenciler ödüllendirilecek-
    
     Müzik grubunu genişletmeyi de planladıklarını anlatan Güneş, "24 kişilik grubumuzun üye sayısını 38e çıkaracağız. Öğrencilerimize çaldıkları müzik aletlerini hediye olarak vereceğiz. Daha sonra onları çeşitli gezilere götüreceğiz" dedi.
     Grupta bağlama çalan polis memuru Mehmet Çıgın ise projeden çok güzel sonuçlar elde ediklerini belirterek, müzik adına güzel işler yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.
     Müzik Öğretmeni Barış Şakir de öğrencilerin projeden çok memnun olduğunu kaydetti.
     Müzik grubunda görev aldıkları için mutlu olduklarını vurgulayan öğrenciler de emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Polis büyükleriyle türkü söyleyecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER