Yaralı porsuk yavrusuna doğa severler sahip

Yaralı porsuk yavrusuna doğa severler sahip çıktı


AYDIN (A.A) - Kuşadası-Selçuk yolu üzerinde otomobilin çarptığı porsuk yavrusuna, Eko Sistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği üyeleri sahip çıktı.
     Tüm tedavileri yapılan yavru porsuk Kuşadası Doğa Koruma Milli Park Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.
     Dernek Başkanı Bahattin Sürücü, araç sayısının hızla artmasıyla daha geniş yolların yapılarak insanların rahat etmesini sağlarken, yaban hayatındaki canlılar için büyük tehlikeler bulunduğunu belirterek, "Büyük bir hızla kaybedilen doğal alanlar yüzünden, burada yaşayan canlıların su içmek, yiyecek aramak ve barınmak için sürekli hareket ettikleri ve bu gereksinimlerini sağlamak için kara yollarını kullanmak zorunda kalıyorlar. Genellikle yaban hayvan hareketleri gece olduğundan, kara yollarından geçişlerde dikkatsiz sürücüler tarafından çoğu kez ölümle sonuçlanan kazalar meydana gelmektedir" diye konuştu.
     Dün gece saatlerinde yolda seyir halinde iken bir canlının yol kenarında kıvrandığını gören Emin Samurkaş isimli duyarlı bir vatandaşın telefonla kendilerine ulaşarak haber verdiğini kaydeden Sürücü, şunları söyledi:
     "Porsuk yavrusunu gönüllü veteriner üyemiz Nevzat Yıldızlı-ya götürdük. Görünürde yara izi bulunmayan yavrunun filmleri çekildi. Herhangi bir kırık çıkık gibi bulguya rastlanmadı. Çarpmanın etkisiyle doku zedelenmesi meydana geldiği anlaşıldı. Ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulanan yavru bir süre gözetim altında tutulacak. Porsuk yavrusunu Kuşadası Doğa Koruma Milli Park Müdürlüğüne teslim ettik. İyileşme sürecinden sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılacak."
    
     Muhabir: İbrahim Uzun
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Yaralı porsuk yavrusuna doğa severler sahip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER