SGK Trabzon Müdürü Bulut:

SGK Trabzon Müdürü Bulut: "2002 yılında yüzde 50 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranı, SGKnın bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse denetim ve diğer alanlardaki çalışmalar neticesinde yüzde 39lar seviyesine düştü"


TRABZON (A.A) - SGK Trabzon Müdürü Musa Bulut, 2002 yılında yüzde 50 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranının, SGKnın bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse denetim ve diğer alanlardaki çalışmalar neticesinde yüzde 39lar seviyesine düştüğünü söyledi.
     Bulut, SGKyı paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.
     Sosyal güvenliğin anayasal bir hak ve aynı zamanda da yükümlülük olduğunu belirten Bulut, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında katılımcılara bilgi verdi.
     Bulut, kayıt dışı ile mücadelenin en önemli çalışmalardan olduğunu ifade ederek, "2002 yılında yüzde 50 seviyelerinde olan kayıt dışı istihdam oranı, SGKnın bilgilendirme ve bilinçlendirme gerekse denetim ve diğer alanlardaki çalışmalar neticesinde yüzde 39lar seviyesine düştü. Bu seviyeye indirilmesi bir başarı ancak hedef bunun daha aşağılara çekilmesidir. Kayıt dışı istihdamın önlenmesi, ekonomimiz açısından da son derece önemlidir" dedi.
     Amaçlarının sosyal güvenlik hizmetlerini etkin, verimli ve kolay ulaşılabilir şekilde modern binalarda, güler yüzle vatandaşlara ulaştırmak olduğunu vurgulayan Bulut, Trabzondaki hizmet birimlerine ilişkin bilgi vererek, sosyal güvenlik bilincinin toplumda gelişmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
     Bulut, müdürlüklerine bağlı sigortalı çalışan sayısı hakkında bilgi vererek, şöyle devam etti:
     "Müdürlüğümüze bağlı toplam 170 bin 518 aktif sigortalı, 129 bin 331 ise pasif sigortalı mevcuttur. Müdürlüğümüze bağlı sosyal güvenlik merkezlerimizde toplam 14 bin 743 iş yerimiz bulunmaktadır. Sağlık boyutuyla ise müdürlüğümüz Trabzon, Ordu, Erzincan, Giresun, Bayburt, Gümüşhane Ardahan, Artvin, Rize, Tuncelideki sağlık hizmet sunucularına hizmet vermekteyiz. Sosyal güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinin yanı sıra sosyal bilincin oluşturulması için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Özellikle küçük yaştaki çocuklarda sosyal güvenlik bilincinin oluşturması için 2012 ve 2013 yılı içinde Trabzon başta olmak üzere bir çok ilçede ilköğretim okulları ziyaret edildi, çocuklara sosyal güvenlik kavramı anlatılarak sosyal güvenliği anlatan Güven ve Yarışçı Çocuklar isimli kitap ile animasyon filmi içeren CDler hediye edilmiştir."
    
     Muhabir: Aydın Gelleci
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber SGK Trabzon Müdürü Bulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER