Yaralı Suriyeliler, Kayseride sağlığına kavuştu

Yaralı Suriyeliler, Kayseride sağlığına kavuştu -Tedavi için Kilisten Kayseriye getirilen yaralılara el ve bacak protezleri hayırseverlerin yardımıyla takıldı -Suriyeli Mustafa Husaybe: -Suriye harap, inşallah Beşşar gidecek, zaf


KAYSERİ (A.A) - Esma Aygün - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından tedavi için Kilisteki konteyner kentten Kayseriye getirilen yaralı Suriyelilere el ve bacak protezleri hayırsever vatandaşların yardımıyla takıldı.
     Kimileri Beşşar Esede karşı savaşırken kimileri de Türkiyeye sığınmak için sınıra kaçarken bombalı saldırılarda yaralanan 5 Suriyeli, MAZLUMDER Kayseri Şubesince Kilisten Kayseriye getirildi.
     Kentteki bir misafirhaneye yerleştirilen Suriyeliler, hayırseverlerin yardımıyla özel hastanelerde tedavi altına alındı.
     Ailesini Kiliste bırakan yaralılardan 33 yaşındaki Mustafa Husaybe, AA muhabirine Halepte Esedin askerlerine karşı savaşırken kolundan kalaşnikof mermisi ile yaralandığını söyledi.
     3 çocuğu ve eşiyle Türkiyeye sığındığını anlatan Husaybe, Suriye bitti. Esed sürekli bombalıyor. Suriye harap, inşallah Beşşar gidecek, zafer çok yakın dedi.
     Husaybe, koluna protez takılmasına yardımcı olan MAZLUMDERe ve Türk halkına şükran duyduklarını ifade etti.
    
     -16 yaşındaki Suriyeli, bombalı saldırıda bacağını kaybetti-
    
     16 yaşındaki Suriyeli Şakir Sirik ise İdlipte ailesiyle yaşadığını, Esedin zulmünden Türkiyeye kaçarken bombalı saldırıda bacağını kaybettiğini belirtti.
     Esedin zalimce davrandığını anlatan Sirik, kopan sağ bacağının yanı sıra sol bacağında da yaralar oluştuğunu kaydederek, diz altından kopan bacağına protez takılması için gerekli desteği veren Türk halkına minnet duyduğunu dile getirdi.
     MAZLUMDER Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş da Suriyede 2 yıla yakın süredir devam eden özgürlük mücadelesinde 30 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini, binlerce insanın yaralandığını, çok sayıda insanın ise komşu ülkelere sığındığını söyledi.
     Esedin saldırılarında yaralanan 5 Suriyeliyi tedavi için Kayseriye getirdiklerini vurgulayan Taş, El ve ayak protezlerine kavuşan Suriyelilerin kentte misafir edilmesi için gerekli desteği veren üyelerimize, duyarlı ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yaralı Suriyeliler, Kayseride sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER